Fred Bons, sr. programmamanager KWD Resultaatmanagement

Dit artikel delen:

Fred Bons is senior programmamanager bij KWD Resultaatmanagement. Voor Computable zit hij in de jury die voordrachten voor een nominatie van de Computable Awards beoordeelt.

Fred Bons is een ervaren businessmanager, met meer dan twintig jaar ervaring in de ict, waarvan meer dan vijftien jaar in ict-project- en -programmamanagement en meer dan tien jaar in lijnmanagement. Vanuit zijn bedrijfskundige achtergrond is hij in verschillende opdrachtomgevingen actief geweest met veranderingstrajecten gericht op het inrichten en verbeteren van de bedrijfsvoering van organisaties op het raakvlak van businessprocessen en ict.

Het zwaartepunt van zijn activiteiten heeft in deze jaren gelegen in de zakelijke dienstverlening, de telecom en de Rijksoverheid. Bons is een multispecialist: een brede interesse en ontwikkeling, snel in staat om zichzelf de essentie van specifieke onderwerpen eigen te maken en deze uit te dragen. Als manager profileert hij zich als vernieuwer en motivator/inspirator van mensen. ‘Succesvolle projecten zijn geen toeval' luidt zijn motto.

Van januari 2009 tot mei 2015 was Fred Bons werkzaam bij Ordina als directeur Projecten, waarbij hij integraal verantwoordelijk is voor de resultaatverplichte projecten van Ordina bij klanten. Sinds juni 2015 is Bons werkzaam als senior programmamanager bij KWD Resultaatmanagement, een gespecialiseerd bureau in senior project-, programma- en interimmanagement op het snijvlak van business en ICT. Zijn affiniteit met het vak project management komt tevens tot uitdrukking in zijn bestuursfunctie bij IPMA Nederland, de Nederlandse afdeling van de International Project Management Association, de branchevereniging voor project management.

Naast zijn werk treedt hij op als dagvoorzitter bij seminars, geeft hij gastcolleges en trainingen en spreekt op seminars. Fred Bons is IPMA-B gecertificeerd in 2004 en fungeert sinds die tijd eveneens als assessor voor IPMA Nederland. Bons publiceerde in 2006 met twee toenmalige collega's een boek over projectmanagement: ‘Project Performance Improvement, Succesvolle projecten zijn geen toeval'.

Jury

De jury voor de Computable Awards bestaat naast Fred Bons  uit Jeroen Aris (Heineken), Maarten Hillenaar (voormalig Rijks-cio), Sander Hulsman (hoofdredacteur Computable) en Bernard Vuijk (Projects for Professionals).

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-14T10:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.