Computable Awards 2013

Service2Media, Civolution en 2CFILM, APP - de film

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in het bedrijfsleven

Dit artikel delen:

Nederland is het eerste land ter wereld waar het mogelijk is om een bioscoopfilm te zien met second screen technologie voor op je eigen mobiel. Via je mobiel kan je als kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn volgen die tijdens belangrijke momenten zowel op het grote doek als op je mobiel geheel samenkomen. Dit geeft een totaal nieuwe invulling van hoe wij films zullen beleven in de toekomst.

De app, ontwikkeld door Service2Media, maakt gebruik van audio digital watermarking technologie van Civolution. Geluiden in de audio track van de film worden door de smartphone opgevangen en vervolgens gebruikt om de app in de maat te laten lopen met de film. Hierbij is een volledige synchronisatie mogelijk; zelfs als je de app halverwege de film pas start, zal deze in staat zijn precies op de goede momenten in actie te komen.

De app is direct beschikbaar voor zowel Android als iOS-apparaten door de cross-platform ontwikkelkennis en ervaring van Service2Media. De applicatie APP De Film is in opdracht van 2CFILM ontwikkeld door Service2Media in samenwerking met Civolution. Er is geen internetverbinding nodig tijdens de film.

De jury is van mening dat met dit project de betrokken partijen weliswaar het risico nemen dat bioscoopbezoekers het zullen laten afweten, maar dat het project in elk geval succesvol aantoont op welke vernieuwende wijze mobiele technologie kan worden ingezet in de filmindustrie.

Terug naar het overzicht met genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-21T10:40:00.000Z Mathieu Paapst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.