Computable Awards 2013

IBM (SPSS)

Genomineerd voor Softwareleverancier van het jaar

Almere heeft de rijksopdracht om rond het jaar 2030 in omvang te verdubbelen. Om deze groei mogelijk te maken zal de analytics software van IBM de stad helpen meer inzicht te krijgen in de gegevens waarover deze reeds beschikt. Op deze manier kan Almere weloverwogen beslissingen nemen, sneller problemen oplossen en de operationele efficiëntie verhogen.

De gemeente kan vanaf nu een grote hoeveelheid open data analyseren om bijvoorbeeld snel te bepalen welke inwoners recht hebben op een uitkering. Ook kan zo beter worden bepaald of bestaande regelingen nog steeds geldig zijn, of ze toegekend zijn op basis van correcte gegevens en wanneer er nader onderzoek nodig is. Verder zal de analytische software worden ingezet om methodes te ontwikkelen die sociaal-economische afwijkingen in de stad voorspellen, zodat Almere tijdig preventieve maatregelen kan nemen.

Dankzij de mogelijkheden voor het importeren, prepareren, automatiseren, analyseren en rapporteren van data, kan met behulp van IBM SPSS predictive analytics software een accurate dataset worden gemaakt van de beschikbare gegevens van de stad. De software ondersteunt het monitoren van belangrijke indicatoren, en helpt om zwakke plekken te vinden en aanbevelingen te doen voor verdere acties.

De jury is van mening dat IBM hiermee niet alleen een volwassen softwareoplossing in de markt heeft gezet, maar dat zij hiermee tevens voortbouwt op ervaring die is opgedaan in in Smarter Cities-projecten over de hele wereld. Door de gecombineerde inzet van technologie en ervaring, helpt IBM steden van diverse omvang om slimme systemen in hun operationele processen te integreren.

Terug naar het overzicht met genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-21T13:33:00.000Z Mathieu Paapst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.