Computable Awards 2014

Amazon

Genomineerd voor Cloud-aanbieder van het jaar

Fred Bons

Jurylid Fred Bons licht de nominatie toe.

De Nederlandsche Bank geeft Nederlandse financiële instellingen het groene licht voor het gebruik van de diensten van de Amerikaanse cloudaanbieder Amazon Web Services (AWS). Dit betekent volgens Amazon dat banken en verzekeraars voor hun websites, mobiele applicaties, bankiersoftware, gegevensopslag, extra rekenkracht en kredietrisico-analyses gebruik kunnen maken van cloud computing.

Ook elders in Europa maken financiële instellingen al gebruik van de diensten van Amazon. Onder de gebruikers bevinden zich onder andere het Spaanse Bankinter en Unicredit in Italië. Ook de Australische Commonwealth Bank of Australia doet zaken met Amazon. De eerste Nederlandse klant van Amazon Web Services is banktechnologiebedrijf Ohpen. Zij hebben AWS gekozen als platform om hun ‘bank-uit-de-doos’-oplossing als SaaS-dienst te draaien.

Juryoordeel

De jury is van mening dat Amzon met Amazon Web Services is geslaagd om een effectieve combinatie te maken van moderne technologie en communicatiediensten, security en cloud computing. Juist in een omgeving van financiële instellingen, waar security prioriteit nummer één is, is dat een prestatie van formaat. Zeker gezien het feit dat er een goedkeuring is afgegeven voor de De Nederlandsche Bank.

Terug naar het overzicht.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-30T16:54:00.000Z Fred Bons
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.