Computable Awards 2015

e-people

Genomineerd voor ICT-detacheerder van het jaar

Onder het motto ‘weg met de marge’ introduceert e-people het unieke fair & square-pricingmodel. Waar een gemiddeld bemiddelings-/ werving- en selectiebureau een marge zet boven op het uurtarief van een zp’-er, freelancer of interimmer, laat e-people de onderhandeling over het uurtarief over aan de inlener en de tijdelijke kracht.

Bemiddelaars van freelancers berekenen over het algemeen flinke marges voor hun dienstverlening, óver het uurtarief van de zp’er, interimmer of freelancer. Hierbij is een marge van 30 procent niet ongebruikelijk, en deze marge gaat veelal ten koste van het uurtarief van de zp’er, interimmer of freelancer. Ook wordt een deel van de marge vaak doorberekend in de prijs die richting de inlener wordt gehanteerd.

Met het Fair & Square-pricingmodel van e-people maakt de hoge marge plaats voor openheid. Dit heeft niet alleen een beter tarief voor alle partijen tot gevolg, ook kan de opdrachtgever openlijk worden vermeld bij de publicatie van de freelance IT-, internet- en e-commerce-opdrachten. Door deze werkwijze wordt e-people serieus genomen door de betere zp’ers, interimmers en freelancers in de markt en ontvangt optimale respons.

Op de vraag ‘is e-people dan nu een filantropische instelling?’ luidt het antwoord dat ook e-people uiteraard wordt betaald voor hun werk. Echter is er geen sprake van een marge op het tarief van de mensen: de klanten kiezen eerst welke verrichtingen uit handen worden genomen. Hierbij kan worden gedacht aan een vaste prijs voor de intake op locatie en het opstellen van het profiel, de jobmarketing van een vacature en/of bijvoorbeeld het afnemen van interviews, face-to-face of via Skype/Facetime/Hangout. Vervolgens wordt een vaste prijs bepaald op basis van de gekozen verrichtingen.

Juryoordeel

Het pricingmodel is nieuw in de freelancemarkt maar zeker niet nieuw voor e-people. Al sinds enkele jaren hanteert het bureau op succesvolle wijze dit onderscheidende model en wordt ook bij vacatures in loondienst alleen betaald voor de werving- en selectieactiviteiten die voor de klant worden verzorgd. Er wordt geen prijs gehanteerd in de vorm van een percentage van het jaarsalaris. De jury is van mening dat e-people hiermee een ‘game changer’ van formaat introduceert in de toch al dynamische detacheringsmarkt. Daar kan de opdrachtgever alleen maar voordeel aan hebben.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-20T10:51:00.000Z Fred Bons