Computable Awards 2015

Juryrapport: iGeboorte-app in Almelo

Genomineerd voor ICT-project van het jaar bij de overheid

Sander Hulsman

Jurylid Sander Hulsman licht de nominatie toe.

Gemeente Almelo heeft de taakspecifieke app iGeboorte in gebruik genomen. Door de samenwerking met ZGT, ziekenhuislocatie Almelo kunnen inwoners van de gehele regio online geboorteaangifte doen. Software van de ene overheidsinstelling, de gemeente, op locatie bij een semioverheidsinstelling, het ziekenhuis. De gemeente voldoet hiermee aan de wens van de burger om digitaal te communiceren met de overheid.

Softwareleverancier PinkRoccade Local Government heeft ‘iBurgerzaken’ gebouwd in co-creatie met de klanten (gemeenten), die op hun beurt in de voorbereiding op de decentralisaties de zorgsector ruim baan gaven. Uren die gemeenten investeerden in meedenken, worden teruggegeven in uren dienstverlening.

Hoewel de ontwikkeling vanuit dienstverleningsoogpunt is ingezet, worden er besparingen gerealiseerd in geld (op termijn), maar vooral in tijd in de uitvoering. Daardoor wordt tegemoet gekomen aan de verlaging van de werkdruk voor de medewerkers én ontstaat de mogelijkheid om extra aandacht te geven aan de speciale groepen in de samenleving. Daarnaast kan op den duur een bijdrage geleverd worden aan bezuinigingsplannen.

Juryoordeel

Dit is de geboorte van een nieuw innovatief partnership, een van de eerste voorbeelden van de wijze waarop innovatieve gemeenten en zorgverleners zich een andere rol toemeten in het nieuwe zorglandschap. De burger wordt hierdoor medeverantwoordelijk voor de belangrijkste momenten en processen uit zijn leven, en de app iGeboorte ondersteunt hierbij. Ook de ontwikkeling van de software die de nieuwe rolverdeling mogelijk maakt, kan tot voorbeeld dienen. Deze publiek-private samenwerking verdient een nominatie in de categorie ICT-projecten van het jaar bij de overheid.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie er naar huis gaan met de awards. U kunt nu stemmen op uw favoriet binnen elke categorie.

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-04T13:19:00.000Z Sander Hulsman