‘Verloren generatie’ helpt Calco aan nominatie

Genomineerd als detacheerder

Calco

Ondanks de forse daling die de afgelopen twee jaar zichtbaar werd in de werkloosheid onder 25- tot 30-jarigen, blijft de arbeidsmarktpositie van deze groep onzeker. De groep, ook wel bekend als de ‘verloren generatie’, is nog steeds het vaakst werkloos en krijgt zelden een vast contract aangeboden. Zonde, vindt it-detacheerder Calco die zich al jarenlang richt op starters en hen direct een contract voor onbepaalde tijd aanbiedt. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Calco als ICT-detacheerder van het jaar te nomineren.

Als starter aan de slag in de it, zonder it-gerelateerde studieachtergrond. Dat klinkt voor velen onwerkelijk, maar bij Calco is het de normaalste gang van zaken. De it-detacheerder leidt jonge talenten op tot it-professional, ongeacht hun studieachtergrond. Daar komt bovenop dat alle trainees meteen een contract voor onbepaalde tijd krijgen aangeboden.

Waar andere bedrijven wellicht terughoudend zijn in het aantal starters dat ze per jaar in dienst nemen, ziet Calco het juist als een kans. In 2016 had Calco plek voor 240 starters en de komende jaren willen ze nog meer trainees de mogelijkheid bieden om een carrière in de it tegemoet te gaan. Ze richten zich daarbij voornamelijk op de verloren generatie, want binnen deze groep bevinden zich juist veel jonge talenten die op zoek zijn naar uitdaging, graag willen groeien en met hun frisse blik ook anderen kunnen verrassen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-09T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.