Nominatie Alter IT voor inzet Bodi van Venonta

Genomineerd als MKB-leverancier

security

Alter IT is de insider threat management-oplossing Bodi van Venonta gaan inzetten bij mkb-klanten. Zo beschermen zij organisaties met vijf tot wel 2500 medewerkers actief tegen datalekken, veroorzaakt door eigen medewerkers. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Alter IT als ICT-leverancier van het jaar voor het MKB te nomineren.

50 procent van alle security-incidenten en datalekken worden - meestal onbewust - door medewerkers veroorzaakt. Veel bedrijven hebben geen inzicht in risico’s binnen de eigen organisatie. Vaak wordt intern pas achteraf vastgesteld dat het mis is gegaan, bijvoorbeeld als het incident in het nieuws komt of als de concurrent toegang tot concurrentiegevoelige informatie heeft. Met imagoschade, commerciële schade en soms zelfs aansprakelijkheid tot gevolg.

Bodi monitort continu de klantorganisatie op risicovol en/of schadelijk gedrag van medewerkers, op basis van vooraf ingestelde regels. Zo signaleert Bodi bijvoorbeeld wanneer klantdata of gevoelige bedrijfsdata naar locaties wordt verplaatst tegen de bedrijfsregels in. Of wanneer databestanden worden geprint, bewerkt of opgeslagen op USB sticks. Bodi waarschuwt direct bij een overtreding van de ingestelde regels, zodat er direct actie kan worden ondernomen. Bodi is een software as a service-oplossing, met dataopslag in de cloud of op een door de klant aangegeven locatie. Door het SaaS-model is Bodi zeer toegankelijk voor kleine en middelgrote bedrijven. Door de simpele configuratie, het gebruiksgemak en de lage kosten heeft het mkb de beschikking over een professionele detectietool.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-15T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.