Zorg Dichtbij innoveert in telezorg

Genomineerd als digitale innovatie

Thuiszorg

MobileCare en zorgorganisatie ’t Gerack hebben samen met de Economic Board Groningen (EBG) en VodafoneZiggo het innovatieve thuiszorgproject Zorg Dichtbij opgestart. Gebruikmakend van IoT-toepassingen en een intuïtief communicatieplatform krijgen zorgbehoevende thuiswonenden nieuwe vormen van telezorg aangeboden. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2017 reden om Zorg Dichtbij te nomineren in de categorie Digital Innovation of the Year.

De mantelzorg-app Nettie, recent door MobileCare overgenomen, bewijst zijn nut in de uitgestrekte en relatief dunbevolkte regio Noord-Oost Groningen. IoT-toepassingen monitoren de cliënt en bij afwijkende waarden kan snel ingegrepen en overlegd worden. Dit met een app waar naast verzorgenden uiteraard ook mantelzorgers gebruik van kunnen maken. Hiermee worden sociale netwerken in de regio naar verwachting aanzienlijk vergroot en verstevigd. Op termijn zal deze zorg-op-afstand vragen om 5G-verbindingen, een belangrijk aandachtspunt voor het EBG. VodafoneZiggo biedt alle ondersteunende technologieën die deze innovatie mogelijk maken.

Het project voor innovatieve thuiszorg is gestart in de gemeente Eemsmond. Met IoT-toepassingen als tablets, slimme horloges en sensoren krijgen vijfhonderd zorgbehoevende thuiswonenden nieuwe vormen van telezorg aangeboden. Zorg Dichtbij is een initiatief van de Economic Board Groningen (EBG) en heeft als doel nieuwe banen te creëren in de regio, onder andere door een nieuw te vestigen telezorgcentrum in Delfzijl.

Sinds 1 april hebben telezorgmedewerkers vanuit het telezorgcentrum in Delfzijl via beeldcommunicatie dagelijks contact met cliënten die meedoen in het project. Het horloge van de ouderen houdt daarnaast hun gezondheid in de gaten via registratie van activiteiten en slaapritme en meet lichaamsfuncties zoals temperatuur. Bij afwijkende waarden ontvangt het servicecentrum een signaal, zodat snel kan worden ingegrepen. Met de mantelzorg-app Nettie, waar ook mantelzorgers gebruik van kunnen maken, wordt het onderhouden van sociale contacten eenvoudiger.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-31T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.