Digitale scan IMK helpt mkb met financiering

Genomineerd mkb-project voor Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
Huub Hillege

Jurylid Huub Hillege

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) heeft ‘Financiering voor MKB’ ontwikkeld. Via dit online platform worden ondernemers snel en gratis op weg geholpen naar de meest optimale financieringsoplossing, passend bij de specifieke situatie van de onderneming. Onderdeel daarvan is een digitale scan, waarmee ondernemers kunnen bepalen of financiering een goede oplossing voor hen biedt voor meer financiële ruimte. De jury van de Computable Awards 2018 beloont IMK met een nominatie in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

In de jaren ’50 van de vorige eeuw waren er vele regionale instellingen, die borg stonden voor kleine ondernemingen in de hectische opbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast was een belangrijke activiteit het uitvoeren van advies- en voorlichtingsactiviteiten als hulp bij het starten van kleine ondernemingen. Sinds een reorganisatie in 1998 zijn de taken van het IMB verder uitgebreid met onderzoek tot levensvatbaarheid van bestaande ondernemingen.

In 2017 zijn 3018 midden- en kleinbedrijven failliet verklaard. Het IMK constateerde een stijgende lijn in deze aantallen dat hen zorgen baarde. Na verdere analyse bleek dat bedrijven niet altijd failliet hoeven te gaan maar levensvatbaar zijn als de geldstromen van onder andere debiteuren/crediteuren op orde zijn.

Juryoordeel

IMK heeft een analyse draaiboek ontwikkeld inclusief een digitale scan. Uit de verzamelde gegevens wordt geconcludeerd of een bedrijf levensvatbaar is en door het toepassen van factoring bij een derde partij meer structuur krijgt in het beheer van de geldstromen.

Het IMK ziet zichzelf als een ‘brandweer’ die partijen uit de nood haalt. In 2017 is door deze aanpak 5 procent van het aantal potentiële faillissementen van de ondergang gered. De doelstelling voor 2018 is 10 procent. Al met al, door deze innovatieve aanpak, een terechte genomineerde in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T11:58:00.000Z Huub Hillege
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.