SLTN Inter Access bezorgt AEB flexibele werkplek

Computable Awards 2018

Het Amsterdamse AEB ontwikkelt zich van traditionele vuilverbrander tot een innovatief bedrijf dat grondstoffen terugwint uit afval. Deze strategische transformatie heeft ook zijn weerslag in de inzet van it, onder meer met een nieuwe flexibele werkplek. Om die modern en toekomstbestendig te maken deed AEB een beroep op ict-dienstverlener SLTN Inter Access. Voor de redactie van Computable reden om het project ‘Flexibele werkplek’ van AEB, SLTN Inter Access, HPE, Microsoft en Sophos te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Partnerproject van het Jaar.

Onderdeel van die transformatie is een moderne it-omgeving, met professionele ondersteuning vanuit de it-afdeling. Die is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering, waar onder andere ook hr, Financiën, Control en Facilitair onder vallen. AEB ging daarom een jaar geleden aan de slag met het professionaliseren van de ict-dienstverlening, inclusief moderniseren van de werkplekken voor de vierhonderd medewerkers. Hiervoor worden Windows 10 en Office ingezet. Naast de gewenste professionaliseringsslag speelden ook een verhoogde focus op beveiliging en de vraag naar meer flexibiliteit een rol bij de vraagstelling. Hiervoor viel de keuze op Sophos. Het geheel draait op HPE-technologie.

Binnen het project is er voor Windows 10 gekozen omdat dit besturingssysteem goed kan omgaan met de on-premise applicaties en servers en tegelijk is voorbereid op volledig gebruik van clouddiensten. Er is niet voor Windows 10 gekozen als pure vervanging van Windows 7, maar als strategische agenda bij AEB omdat het mobiele werken steeds meer bij klanten, ketenpartners of andere overheidsinstellingen gebeurt. Daarmee is de vraag van het mobiele werken op een natuurlijke manier gestegen. Dat wordt goed ondersteund door de nieuwe werkplek. Toch is dit nog maar de nieuwe werkplek 1.0, er wordt nu al nagedacht hoe versie 2.0 er in de toekomst uit moet gaan zien. Deze zal nadat voor nu vanuit beveiliging en risicomitigatie is gehandeld, vooral op basis van een rijkere functionaliteit op basis van wat de gebruikers willen zijn.

Terug naar de overige genomineerden

De Ideale Werkplek bij Afval Energie Bedrijf AEB

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T10:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.