Vroegop Ruhe voorkomt dubbele afhankelijkheid

Computable Awards 2018

Awards

Vroegop Ruhe & Co wilde zijn afhankelijkheden minimaliseren door diensten in eigen beheer te nemen en tegelijkertijd de functionaliteit van het netwerk verhogen, tegen lagere kosten. De beoogde oplossing moest aansluiten op Dynamics AX. It-dienstverlener PeopleWare en netwerkspecialist Eurofiber realiseerde samen met Vroegop de nieuwe, versimpelde architectuur. Voor de redactie van Computable reden om het project ‘Keep It Simple’ te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Partnerproject van het Jaar.

Vroegop Ruhe & Co is de holdingmaatschappij van verschillende bedrijven in AGF, fooddistributie en -service, cash & carry en logistieke ondersteuning. Vroegop had in de oorspronkelijke situatie te maken met een dubbele afhankelijkheid: het MPLS-netwerk waar het mee werkte, werd geleverd door één partij en de diensten er bovenop werden geleverd door een andere partij. De versimpelde architectuur werd uiteindelijk door specialisten van Vroegop, PeopleWare en Eurofiber gerealiseerd, waarbij PeopleWare de hoofdaannemer is en tevens het single point of contact. Tijdens de migratie dienden diensten van het MPLS-netwerk van de vorige leverancier overgezet te worden naar het Eurofiber Dark Fiber netwerk.

De dubbele afhankelijkheid van een netwerkprovider en een dienstverlener is er niet meer. Vroegop Ruhe & Co heeft de diensten in eigen beheer en maakt voor de connectiviteit gebruik van het open netwerk van Eurofiber. Dit levert Vroepgop volledige controle over de eigen diensten en een sterk verbeterde functionaliteit (bandbreedte) dankzij het Eurofiber-glasvezelnetwerk. Door PeopleWare heeft het weer het eigen netwerk onder controle, zonder tussenkomst van derde partijen. Een functionaliteit die lange tijd was uitbesteed is weer in handen van de opdrachtgever gekomen. Daarnaast heeft PeopleWare hierdoor voor Vroegop een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd en ervoor gezorgd dat het netwerk Co minder kwetsbaar is geworden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T10:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.