Ilionx bouwt Kook-app voor Humanitas DMH

Computable Awards 2018

collega's

Zorgverlener Humanitas DMH heeft de Kook-app ontwikkeld om mensen met een licht verstandelijke beperking te helpen bij het kopen voor en bereiden van een gezonde maaltijd. Ilionx bouwde de app, T-Mobile droeg aan de mobiele technologie bij door een design thinking-sessie te faciliteren. Voor de redactie van Computable reden om het project ‘Kook-app’ van Humanitas DMH, Ilionx en T-Mobile te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Partnerproject van het Jaar.

De Kook-app is naar eigen zeggen de eerste app die mensen met een licht verstandelijke beperking ondersteunt bij het inkopen doen en vervolgens zelf bereiden van gezonde maaltijden. Humanitas DMH richt zich hiermee op de ongeveer 2,2 miljoen mensen met een licht verstandelijke beperking. In de app worden recepten in heldere, eenvoudige stappen en met veel ondersteunende afbeeldingen en instructievideo’s uitgelegd. Omdat bestaande culinaire apps al gauw te ingewikkeld zijn, is de Kook-app specifiek voor en met deze doelgroep ontwikkeld. Door samen met de gebruikers boodschappen te doen en te koken, te experimenteren en te observeren heeft Ilionx aan de hand van een ‘customer experience map’ een prototype van de app ontwikkeld.

Doordat de focus op de cliënt ligt, is techniek hieraan ondergeschikt. Daarom is het zo bijzonder dat juist door middel van techniek in de vorm van deze app, het leven van de doelgroep veraangenaamd wordt. Om deze groep te kunnen bedienen met de app, zal de app doorontwikkeld moeten worden. Daarom heeft T-Mobile in samenwerking met Visually Yours een design thinking-sessie gefaciliteerd. De Kook-app laat zien dat je met technologie mensen met een beperking kunt helpen om zelfstandiger te leven. Expertized stelde in dit project hun netwerk ter beschikking.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-09T10:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.