Nominatie voor Vincent Kwaks (cto Vanderlande)

Computable Awards 2019, CxO van het Jaar

Vincent Kwaks

Vincent Kwaks

Chief technology officer (cto) Vincent Kwaks is binnen Vanderlande gaan experimenten met aritificial intelligence in (geautomatiseerde) robottoepassingen. Het bedrijf heeft hiervoor de handen ineen geslagen met Fizyr. De twee bedrijven ontwikkelen ai-technologie voor de bestaande robotoplossingen van het Veghelse bedrijf. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Vincent Kwaks te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

De resultaten van de samenwerking integreren Vanderlande en Fizyr in het huidige productportfolio van Vanderlande, zoals de Smart Item Robot (SIR). Deze robotapplicatie kan een groot aantal goederen automatisch picken, maar voor sommige artikelen is nog een medewerker nodig.

Met de inzet van ai kan de Smart Item Robot om leren gaan met verschillende soorten producten. Het gebruik van robotica in de logistiek is buitengewoon complex vanwege de verscheidenheid aan goederen die worden verwerkt, bijvoorbeeld in vorm, grootte, kleur en materiaal. Door deep learning-software toe te passen, kan Vanderlande de beste grijplocatie voor een robot identificeren, zodat deze een hoge mate van variatie aankan.

Vanderlande-cto Vincent Kwaks is enthousiast over de toekomst van deze ‘dynamische sector’. Deep learning heeft volgens hem de afgelopen jaren het landschap veranderd en meerdere toepassingen hebben baat bij deze technieken. Daarom Kwaks samen met Fizyr om het potentieel voor de robotoplossingen van Vanderlande en andere automatiseringsdomeinen te verkennen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.