Grodan optimaliseert met E-Gro voedselproductie

Computable Awards 2019, Digitale Transformatie van het Jaar

Juichen

Duurzaam voedsel produceren met zo min mogelijk middelen: dat is dé uitdaging van de glastuinbouw. Daarom heeft Grodan het softwareplatform e-Gro gelanceerd. De Benelux is de eerste markt waar dit wordt gelanceerd. Dit platform biedt telers slimme inzichten die bijdragen aan een verdere efficiency van de voedselproductie. Grodan maakt in het ontwikkelingsproces van het platform gebruik van machine learning en artificial intelligence. Het project ‘e-Gro’ van Grodan is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar.

Big data speelt ook in de tuinbouw een steeds grotere rol. In de tuinbouw zijn nieuwe businessmodellen nodig om de stap te maken van regulier telen naar data gedreven precisiegroei. Grodan maakt gebruik van machine learning en ai om het platform verder te ontwikkelen en om in te spelen op deze ontwikkeling en daarmee de tuinbouwsector naar een hoger plan te tillen. Het platform is het resultaat van een continue focus op het principe van precisieteelt, oftewel Precision Growing: de plant krijgt hierbij precies wat het nodig heeft aan water en voeding.

E-Gro combineert de beschikbare data en vertaalt dit in een compleet en helder overzicht van de wortelzone, het gewas, het klimaat, de irrigatie en productie. De combinatie van technologie en menselijke kennis zorgt voor betere resultaten in de kas. Zo heeft een teler meer controle én kan hij sneller gefundeerde beslissingen nemen om de teeltstrategie te optimaliseren. E-Gro wordt wereldwijd getest door telers met wie we samen het product ontwikkelen. Op basis van gegenereerde data wordt de tool steeds geavanceerder en geeft het actiematige inzichten. Ook worden nieuwe features geleidelijk toegevoegd. E-Gro kan worden gekoppeld aan de meest gebruikte klimaatcomputersystemen en is beschikbaar voor zowel smartphone, tablet als desktop.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-02T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.