QA Consulting scoort nominatie met Magpai@Work

Computable Awards 2020, categorie MKB-project

Sander Peters

Jurylid Sander Peters

Met behulp van een zelf ontwikkeld ai-platform heeft QA Consulting de meeste in Nederland gepubliceerde it-vacatures in kaart gebracht en geanalyseerd. Het is de eerste stap in de ontwikkeling van Magpai@Work, een platform dat de gehele Nederlandse ict-vacaturemarkt in kaart brengt. Het gaat om gevraagde ict-functies, aantal gevraagde ervaringsjaren, gevraagde competenties en opleidingsniveaus. Dit onderverdeeld naar sectoren, klant- of leveranciers-organisaties en geografische regio’s. De jury van de Computable Awards 2020 in de categorie MKB-project nomineert het project ‘Magpai@Work’.

QA Consulting gaat de opgebouwde vacaturedatabase maandelijks updaten. Dit zorgt ervoor dat de analyses een zeer actueel beeld van de ict-arbeidsmarkt in Nederland opleveren en maken het zo ook mogelijk om bewegingen op de ict-markt snel te signaleren. De informatie die QA Consulting verzamelt is afkomstig van de grootste vacaturewebsites van Nederland, waaronder Nationale Vacaturebank, Indeed, Monsterboard en Intermediair. De ambitie is om de komende maanden informatie van andere aanbieders van ict-vacatures toe te voegen om zo een volledig beeld te krijgen van de ontwikkelingen in de ict-markt in Nederland.

De analyses vinden plaats op het Magpai-platform, het door QA Consulting gebouwde ai-platform dat bestaat uit een reeks oplossingen die zowel open source, als specifiek voor QA Consulting zijn ontwikkeld. Deze oplossingen werken op basis van een verzameling algoritmes en bibliotheken die met behulp van erkende methodieken informatie uit documenten halen. Deze oplossingen worden door QA Consulting ingezet bij klanten ten behoeve van ‘iIntelligent content collection’: een slimme manier om content uit ongestructureerde data te halen.

Juryoordeel

"Het is zeer relevant om inzicht te krijgen in wat er precies gebeurt op de arbeidsmarkt"

QA Consulting werkt resultaatgericht aan business-/it-vraagstukken en deelt zijn uitgebreide kennis en ervaring met klanten. Het bedrijf zal hierbij altijd de business context als vertrekpunt nemen. De complexiteit van de vraagstukken kan strategisch, bestuurlijk, financieel, technisch of relationeel van aard zijn. Meestal betreft het een combinatie van twee of meer aspecten. Afhankelijk hiervan worden per case de specifieke kennis en uitgebreide ervaring ingezet, met oog voor detail, praktische bruikbaarheid van de oplossingen en klantbehoeften.

De war for talent in de ict-branche zal niemand zijn ontgaan. Voor werkgevers, werknemers, en derde partijen zoals QA Consulting is het zeer relevant om inzicht te krijgen in wat er precies gebeurt op de arbeidsmarkt. Voor welke domeinen wordt het ict-talent gevraagd om de digitale transformatie bij organisaties door te voeren? Met het platform Magpai@Work kan QA Consulting die ontwikkelingen in de gaten houden. Daarom is dit een terecht genomineerde bij de Computable Awards 20-20 in de categorie MKB-project.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-21T11:58:00.000Z Sander Peters
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.