Computable nomineert vijf mkb-projecten

Genomineerden Computable Awards 2020, categorie MKB-project

troffee

Ict-vaktitel Computable heeft vijf ict-projecten in de mkb-markt genomineerd voor de Computable Awards 2020. Het gaat om initiatieven van Klippa en Stanford University, QA Consulting, Welvaarts Weegsystemen, JADS MKB Data Lab en Platform Driven by Data, Hogeschool Windesheim UAS, TU Delft, TNO, Blocklab, evofenedex, STC, Fifth Chrome en Supply Chain Finance Community en Snijder Incasso & Gerechtsdeurwaarders met 10Forit. De winnaar in deze categorie maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 24 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Fred Streefland, director cybersecurity (cso/dpo) bij Hikvision, Huub Hillege, zelfstandig principal database consultant, Leendert Hinds, projectmanager bij Tata Steel Europe, Eric Hoefman, managing partner bij EntrD en Sander Peters, head of security research bij KPN Security.

Computable ontving in deze categorie in totaal 23 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie MKB-project zijn:

 • Donatie servercapaciteit aan folding@home (Klippa en Stanford University) – Lees het juryrapport
 • Magpai@Work (QA Consulting) – Lees het juryrapport
 • Model voorspelt volle ondergrondse afvalcontainer (Welvaarts Weegsystemen, JADS MKB Data Lab en Platform Driven by Data) – Lees het juryrapport
 • Spark! - Living Lab (Hogeschool Windesheim UAS, TU Delft, TNO, Blocklab, evofenedex, STC, Fifth Chrome en Supply Chain Finance Community (SCFC)) – Lees het juryrapport
 • Voice AI op incasso-afdeling (Snijder Incasso & Gerechtsdeurwaarders en 10Forit) – Lees het juryrapport

Jureringstraject

Jury MKB-project

 • Fred Streefland, director cybersecurity (cso/dpo) bij Hikvision (juryvoorzitter en innovatie)
 • Huub Hillege, zelfstandig principal database consultant (technisch)
 • Leendert Hinds, projectmanager bij Tata Steel Europe (projectmanagement)
 • Eric Hoefman, managing partner bij EntrD (bedrijfskundig)
 • Sander Peters, head of security research bij KPN Security (opdrachtgeverschap)

Een groep van in totaal 36 Computable-experts heeft de 23 voordrachten in de categorie Grootzakelijk project digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat afgelopen tijd digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder leiding van Fred Streefland, die met Artie DebidienStijn GroveBart van der Mark en Ruud Mulder gezamenlijk de algemene jury van de Computable Awards 2020 vormt.

Bij het juryberaad waren naast de juryvoorzitter, die ook naar de innovatie keek, nog vier competenties vertegenwoordigd. Huub Hillege boog zich over de technische aspecten, Leendert Hinds keek naar het projectmanagement, Eric Hoefman focuste zich vooral op de bedrijfskundige aspecten en Sander Peters lette specifiek op het opdrachtgeverschap.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf projecten nemen we afscheid:

 • Automatisering afvoer draaibank THN (Technische Handelsonderneming Nederland en No Nonsense Technical Solutions)
 • Beter advies met slimme data (Riemersma Leasing, JADS en Platform Driven by Data)
 • De Mobiele Leerervaringshub MKB-metaal (OBM Midden Nederland, MKB!dee en Vakcentrum voor de Maakindustrie)
 • On-demand sporten (Champ en Born05)
 • Vitaliteitsinterventies (Holland Fit, JADS MKB Data Lab, Platform Driven by Data en Universiteit van Tilburg)

Stemmen

Op 31 augustus start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2020. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 24 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd maken we gedoseerd ook andere genomineerden bekend.

Partner worden van de Computable Awards 2020?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2020, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en ben aanwezig bij de spectaculaire uitreiking op 24 november 2020!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-21T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.