Frank Groenewegen (Fox-IT) scoort met bewustwording

Computable Awards 2020, categorie CxO

Dit artikel delen:
Frank Groenewegen

Frank Groenewegen

Frank Groenewegen is als chief security expert het technische geweten van Fox-IT en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het dreigingslandschap. Met deze kennis adviseert hij zowel de board van Fox-IT als hun klanten over cybergerelateerde onderwerpen. Zijn passie en liefde voor het werk komen al snel naar boven tijdens crisissituaties. Groenewegen werkt inmiddels ruim veertien jaar bij Fox-IT en hij heeft ervaring in zowel de preventie, detectie als de response-kant binnen het cybersecurity-domein. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Frank Groenewegen te nomineren in de categorie CxO.

In zijn rol als chief security expert wordt Groenewegen regelmatig gevraagd door organisaties, overheden en media om duiding en tips te geven bij opmerkelijke cybersecurity-incidenten in binnen- en buitenland en gevallen van internationale (bedrijfs)spionage. Zo was Groenewegen te gast in Buitenhof en Nieuwsuur en is hij regelmatig te horen op BNR en Radio 1. Ook de nieuwszenders NOS en RTL, dagbladen als het Financieele Dagblad en AD en it-media weten Groenewegen goed te vinden. Buiten zijn nog dagelijkse betrokkenheid bij onderzoeken is Groenewegen tevens regelmatig spreker op conferenties, waaronder het Internationale One Conference en Infosecurity.nl. Groenewegen geeft graag presentaties en duiding in de media over verschillende onderwerpen zoals cyberspionage, digitale aanvallen, cyberoorlog en cyberwapens.

Met zijn optredens draagt Groenewegen bij aan het bewustzijn van bedrijven en consumenten op het gebied van security en met concrete tips geeft hij hen handvatten om in een wereld waar cyberdreigingen een realiteit zijn, het risico om slachtoffer te worden te verkleinen. Zo was hij ook medepresentator van het Fox-IT forensische rapport tijdens het door de Universiteit Maastricht georganiseerde symposium over de bij hen voorgevallen ransomware-aanval tijdens kerst 2019.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-24T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.