Maarten van Montfoort (Solimas) scoort met buy and built

Computable Awards 2020, categorie CxO

Maarten van Montfoort

Maarten van Montfoort

Solimas Groep heeft onder leiding van chief executive officer Maarten van Montfoort zijn vijfde acquisitie in drie jaar tijd afgerond. Het in Alphen aan den Rijn gevestigde Solimas werd opgericht in 2004 en focust zich op twee specifieke gebieden binnen de it-markt: ict-outsourcing en managed services. Om de grote groeiplannen waar te maken werd een buy and build-strategie geformuleerd, met als resultaat dat Solimas zich flink heeft ingekocht in de markt. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Maarten van Montfoort te nomineren in de categorie CxO.

Enkele jaren gelden begon Solimas aan een ambitieuze missie binnen twee jaar de allerbeste ict-outsourcer en managed service provider van Nederland voor het mkb en middelgrote organisaties te zijn. Eind 2016 werd een belang genomen in de Amsterdamse it-dienstverlener Netdata, ruim een jaar later werd @Valley uit Den Haag in de groep opgenomen, terwijl begin 2019 de toetreding van dotXS uit Ede werd afgerond. In het derde kwartaal volgde vervolgens Vanessen ICT uit Barneveld. De vijfde overname is van eind 2019, toen werd B-Critical ingelijfd.

Door deze vijf overnames beschikt Solimas nu over een bijna landelijke dekking en heeft het zijn portefeuille uitgebreid in de segmenten systeembeheer, cloud, security en telecommunicatie. Dankzij deze participaties heeft Solimas Groep vrijwel alle benodigde msp-specialisaties en ict-services in huis. Door de buy and built-strategie is Solimas gegroeid tot honderd specialisten met een omzet van zo’n vijftien miljoen euro.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-24T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.