XoSight scoort met ai computer vision-technologie

Computable Awards 2022, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Computer vision warehouse magazijn opslag

XoSight heeft een systeem waarmee bedrijven automatisch en realtime hun voorraad in grote distributiecentra kunnen tracken. Daar komt slimme ai computer vision-software van eigen makelij bij kijken, die wordt gebruikt in verschillende devices. In een slimme camera op vorkheftrucks bijvoorbeeld, en ook op autonome drones. Zo is het mogelijk om op een efficiënte manier grootschalige inspecties te doen en data te verzamelen, iets dat uitstekend past in de warehousing-sector. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om XoSight te nomineren in de categorie Tech-startup.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Tech-startup van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
33 (Product)
14 (Markt)
21 (Team)
32 (Business)

Eindcijfer XoSight: 6,96

Dankzij de ai vision-technologie begrijpen dee devices hun omgeving. Ze kunnen objecten detecteren, de omgeving analyseren en hun locatie in de ruimte bepalen. Dit is ideaal om automatisch op grote schaal voorraadstanden in distributiecentra te monitoren. Zo spoort XoSight fouten in de voorraad vroegtijdig op. Daardoor neemt de leveringsbetrouwbaarheid toe en hoeven minder handelingen uitgevoerd te worden.

De software is zo efficiënt geprogrammeerd dat het op de devices zelf (embedded) kan draaien en niet afhankelijk is van de cloud voor berekeningen. Dat maakt het extra betrouwbaar, waardoor XoSight niet afhankelijk is van netwerken om grote hoeveelheden beeld-data te versturen en verwerken. De startup werkt inmiddels met een team van zeven mensen in RoboHouse, een verzamelplek voor robotica-startups op de campus van de TU Delft. Het systeem wordt momenteel getest en verder ontwikkeld via meerdere pilots bij klanten, die per locatie honderdduizenden euro’s kunnen besparen op het handmatig checken van voorraad. Uit deze pilots komt omzet, en verder draaide de startup op regionale subsidies en een COL-lening, toen tijdens de lockdown de locaties van klanten niet meer toegankelijk waren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over XoSight

Hele bedrijfsdossier van XoSight


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.