Netcompany scoort nominatie met My E-Hospital

Computable Awards 2022, categorie Digitale Innovatie

malware

It-dienstverlener Netcompany heeft met My E-Hospital een app die thuisobservatie mogelijk maakt speciaal voor patiënten met Covid19 en andere virussen. Zij hoeven dan niet meer in het ziekenhuis te worden opgenomen, wat helpt om de werkdruk onder het zorgpersoneel te verlichten en het ziekteverzuim terug te dringen. Bovendien wordt met My E-Hospital een concrete optie geboden om de pandemische paraatheid en de weerbaarheid van de Nederlandse zorg te versterken. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om My E-Hospital van Netcompany te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Digitale Innovatie van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
18 (Complexiteit/risico’s)
32 (Toegevoegde waarde)
38 (Originaliteit/innovatieve kracht)
12 (Rol leverancier)

Eindcijfer My E-Hospital (Netcompany): 7,14

My E-Hospital bestaat uit twee componenten: een cloudbased managementsysteem (cms) voor zorgplanning, dat artsen en verplegers in staat stelt om patiënten op een computer, tablet of mobiele telefoon te monitoren, en een speciale My E-Hospital-app die patiënten kunnen downloaden op hun telefoon of tablet om hun gezondheidstoestand aan het ziekenhuis te rapporteren. In hun thuisomgeving doen patiënten elke dag een zelfcontrole op hartslag, temperatuur, ademhalingsfrequentie en zuurstofverzadiging. Een algoritme met vooringestelde grenswaarden classificeert vervolgens de toestand van de patiënt en stuurt deze informatie door naar de zorgverleners in het ziekenhuis. Daarbij wordt een stoplichtsysteem gehanteerd: rood betekent directe actie, geel is voor patiënten die binnen dertig minuten aandacht nodig hebben en groen is voor kleine problemen die binnen zes uur een reactie behoeven. Bij een rode melding krijgen artsen een onmiddellijke notificatie. Patiënten kunnen via de app ook zelf contact opnemen met de medische staf, zowel via de telefoon als via videoconsultatie.

Thuisopname van patiënten zorgt voor minder druk op de ziekenhuizen in een mogelijke najaarsgolf van Covid19, maar helpt ook in het opvangen op andere pandemieën en het behandelen van mensen met chronische medische aandoeningen. Naast het vrijmaken van bedden wordt eveneens het verspreidingsrisico van een virus onder het personeel verlaagd, voelen mensen zich minder ziek door het psychologische effect van een ziekenhuisomgeving en wordt zeer waardevolle tijd vrijgemaakt voor artsen en verplegers. My E-Hospital is CE-gecertificeerd en ontwikkeld in samenwerking met een onderzoeksgroep van het Nordsjaellands Ziekenhuis nabij Kopenhagen. In dit ziekenhuis is de app succesvol getest. Een groot aantal ziekenhuizen in Denemarken heeft al belangstelling getoond voor implementatie van het systeem.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T11:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.