‘s Heeren Loo scoort nominatie met X-Wall

Computable Awards 2022, categorie Digitale Innovatie

Play wall speelmuur

Zorgaanbieder ‘s Heeren Loo heeft op de locatie woonzorgpark Groot Schuylenburg (Apeldoorn) een interactieve speelmuur ingezet. Deze X-Wall moet cliënten met een beperking helpen om spelenderwijs in beweging te komen. ‘s Heeren Loo claimt de eerste organisatie in de gehandicaptenzorg te zijn met dit initiatief. Uniek is volgens de organisatie verder dat cliënten mogen helpen met het ontwikkelen van nieuwe spellen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de X-Wall van ‘s Heeren Loo te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Digitale Innovatie van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
18 (Complexiteit/risico’s)
32 (Toegevoegde waarde)
38 (Originaliteit/innovatieve kracht)
12 (Rol leverancier)

Eindcijfer X-Wall (‘s Heeren Loo): 6,77

De X-Wall tovert een kamerbrede projectie op een kale witte muur en vraag twee mensen met een verstandelijke beperking of ze zin hebben in een spelletje. Voor elk niveau en wens is een leuk spel te vinden. Zo kun je rekensommen maken, leren spellen maar ook samen een potje voetballen. De speelmuur heeft een magisch effect op de doelgroep van het woonzorgpark, die van nature meer moeite heeft om in actie te komen. De toepassing stimuleert cliënten spelenderwijs om te gaan bewegen en leren. De spellen worden afgesteld op het juiste niveau en de feedback wordt op het juist moment gegeven. Zo wordt leren, spelen en bewegen een leuke bezigheid.

Niet alleen de cliënten voelen zich aangetrokken tot de speelmuur, ook zorgbegeleiders en verwanten gaan spontaan een potje meedoen. Vorig jaar zomer kwam ‘s Heeren Loo met een digitale strategie waarin de visie centraal staat dat digitalisering en innovatie niet alleen kansen in de zorgsector bieden, maar noodzakelijk zijn. Deze digitale strategie moet ertoe leiden dat digitalisering in de haarvaten van zorg en bedrijfsvoering komt te zitten. Zo worden digitale integraties integraal onderdeel van het zorgproces, in plaats van dat ze erop gelegd worden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over ‘s Heeren Loo

Hele bedrijfsdossier van ‘s Heeren Loo


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.