Van Schie versoepelt proces schade-inspecties

Computable Awards 2023, categorie MKB-project

Schade bouwonderdelen

Weg met het papier op de werkvloer. Dat is de ambitie van Van Schie uit Mijdrecht. Die organisatie digitaliseert zijn processen met de inzet van mobiele applicaties. Deze apps worden via de agile-methode door Axians ontwikkeld met behulp van de low-code technologie van Mendix. Zo helpt de Inspectie App om het proces rondom schade-inspecties te versoepelen. Collega’s kunnen hun werk makkelijker uitvoeren en alle processen zijn goed vastgelegd, zodat het contact met de klant ook beter verloopt. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2023 reden om het project ‘Inspectie App’ te nomineren in de categorie MKB-project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie MKB-project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers zijn genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
15 (Complexiteit/risico’s)
48 (Toegevoegde waarde)
21 (Originaliteit/innovatieve kracht)
16 (Rol leverancier)

Eindcijfer Inspectie App (Van Schie, Axians en Mendix): 6,60

Van Schie is ruim zestig jaar actief op het gebied van grond-, weg-, en waterbouw. De Inspectie App zet collega’s in voor schade-inspecties tijdens de retourontvangst van de verhuurde producten. Het is voor Van Schie van belang om aan te tonen wie verantwoordelijk is voor een mogelijk ontstane schade. Wanneer je niet kunt bewijzen dat een klant de schade heeft gemaakt, kan dit leiden tot onduidelijkheid, gesteggel en hoge kosten. Iets waar zowel de klant als medewerkers niet blij van worden.

Met de Inspectie App digitaliseert en optimaliseert Van Schie dit inspectieproces, zodat het bedrijf makkelijker kan aantonen dat aangetroffen schade daadwerkelijk door de betreffende huurder is gemaakt. De app registreert alle relevante informatie bij iedere verhuuropdracht, denk aan de klantinformatie, een artikeloverzicht en de schade-inspecties uit het verleden. De winst van de Inspectie App is dat Van Schie met een paar drukken op de knop een rapport per klant kan opstellen waarin duidelijk wordt of er schade is aangebracht. Dit zorgt voor transparantie en een beter contact met de klant.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-09T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.