Cupola XS helpt mkb’ers met digitalisering

Computable Awards 2023, categorie MKB-project

In Haarlem transformeerden ze een gevangenis tot techcampus. Waar de cellen tot 2016 bewoond werden door gedetineerden, namen ondernemers, studenten en techpartijen er begin 2022 hun intrek. Een burgerinitiatief transformeerde de gevangenis tot ontmoetingsplek en techcampus voor studenten, mkb-ondernemers en Haarlemmers. Bedrijven kunnen er met al hun vragen omtrent de digitale transitie terecht. Dat maakt Cupola XS een techcampus voor digitalisering van het middel- en kleinbedrijf. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2023 reden om het project ‘Techcampus voor digitalisering mkb’ te nomineren in de categorie MKB-project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie MKB-project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers zijn genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
15 (Complexiteit/risico’s)
48 (Toegevoegde waarde)
21 (Originaliteit/innovatieve kracht)
16 (Rol leverancier)

Eindcijfer Techcampus voor digitalisering mkb (Cupola XS): 6,38

Bezoekers kunnen bij cel 324 aankloppen voor advies van Amazon Web Services over de cloud. Op welke subsidies ze aanspraak kunnen maken, kan de gemeente het antwoord vertellen (cel 329). Samenwerkende kennisinstellingen, zoals het ROC van Amsterdam, Nova College en Hogeschool Inholland weten dan weer welke opleidingen geschikt zijn om werknemers bij te scholen op het digitale vlak. En met studenten van de Haarlemse Campus kunnen ondernemers een één-op-één sessie boeken om kennis bij te spijkeren over een specifiek onderwerp, zoals e-commerce of seo.

Ook mkb’ers kunnen in de Koepel terecht om te werken; er zijn co-werkplekken, privékantoren en vergader- en trainingsruimtes te huur. Daarnaast organiseert Cupola XS kennissessies en masterclasses. Voor die doelgroep is digitalisering een must, terwijl ze het juist vaak lastig vinden om die omslag te maken. Vragen over de digitale transitie zijn er dan ook in overvloed, vooral bij het mkb. Met name kleine bedrijven hebben moeite met digitalisering en weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Cupola XS helpt hen. Uiteindelijk moet het een thuis worden voor ondernemers uit het hele land die met digitaliseringsvraagstukken zitten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-09T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.