Computable reikt 18 awards uit

Winnaars Computable Awards 2013

Winnaars Computable Awards 2013

De ict-vaktitel Computable heeft tijdens een feestelijk galadiner in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee zijn jaarlijkse awards uitgereikt. Op 7 november 2013 werden twaalf Computable-awards en zes zogeheten Computable 100-awards uitgereikt, die zijn gekoppeld aan de jaarlijkse ranglijst van de honderd krachtigste ict-bedrijven in Nederland.

De nieuwe nummer één in de lijst van honderd krachtigste ict-bedrijven in Nederland is dit jaar het Amerikaanse zoekmachine- en softwarebedrijf Google. In 2012 werd Google nog van deze plaats verdrongen door hardwarefabrikant Apple. In de voorafgaande vier jaar voerde Google ogenschijnlijk onbetwist de Computable 100-lijst aan.

De snelste stijger binnen de lijst is hardwareleverancier Infotheek, gespecialiseerd in zogeheten end-of-life-hardware. Het bedrijf profiteert volop van de financieel uitdagende tijden in de Europese markt en schiet maar liefst 36 plaatsen omhoog in de rangorde van de 81ste naar de 45ste plaats.

De prijzen voor ondernemingen met de beste imago's als zakenpartner, werkgever en technologische vernieuwer gingen respectievelijk naar Microsoft, Google en Google. In de laatste categorie verdreef de zoekmachinegigant opnieuw Apple, dat in de ogen van Computable-lezers blijkbaar fiks aan innovatiekracht heeft ingeboet.

De winnaars

Computable 100 Awards
Google - Krachtigste ict-bedrijf
Microsoft - Beste zakenpartner
Google - Beste werkgever
Google - Meest innovatieve onderneming
Infotheek - Snelste stijger
AT&T - Hoogste nieuwe binnenkomer

Computable Awards

ICT-project van het jaar in de publieke sector
Pulse op Gay Pride - initiatief van Ordina, KPN & Clockwork

ICT-project van het jaar voor het bedrijfsleven
Bruto Netto Uitkeringssysteem, een initiatief van CGI en APG

ICT-dienstverlener van het jaar
Accenture

ICT-leverancier van het jaar voor het MKB
KPN

ICT-detacheerder van het jaar
iSense ICT Professionals

Softwareleverancier van het jaar
Microsoft

Meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar
Eset Nederland

Netwerk- en communicatieleverancier van het jaar
Ziggo

Hardwareleverancier van het jaar
Samsung

CIO van het jaar
Friso van den Berg (Leger des Heils)

CEO van het jaar
Vikram Kapoor (Prowareness)

Partner van het Jaar
Politie.nl en het nieuwe intranet van de Nationale Politie (Capgemini, Hippo en ASP4all)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wordt het niet eens tijd om de manier van stemmen aan te passen? Ik gun het iSense (en zusterbedrijf Prowareness) van harte, maar dat ze er steeds met de Awards vandoor gaan ligt naar mijn mening meer aan het voeren van een goede campagne om stemmen te winnen dan aan de kwalietit van de dienstverlening. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat de dienstverlening niet goed is, maar naar mening niet zo uitzonderlijk dat iSense (bijna) ieder jaar wint. Het doet op deze manier ook afbreuk aan de Awards van de andere winnaars.

Een bonte mengeling van bedrijven hardware-, softwareleveranciers, integratoren en andere dienstverleners staan door elkaar vermeld.
Over Accenture kan ik alleen zeggen dat ik met hen samenwerk in een Filenet implentatie traject en dat doen ze goed.
Over Apple kan ik zeggen dat hun innoverende rol van grote importantie is. Ik vraag me wel af of we dan ooit smartphones en gebruiksvriendelijke computers hadden gehad. Niet altijd worden overeenkomstige uitvindingen in het hetzelfde tijdsvak gedaan.
Voorlopig ben ik erg tevreden over de applicatiecompatibiliteit en hun update service via de appstore.
Maar goed, een momentopname kan natuurlijk nooit kwaad. Maar of Apple door het ontbreken in dit lijstje een stimulans krijgt om snel met nieuwe gadgets of vindingen op de markt te komen, verwacht ik eigenlijk niet. Andere markten benaderen (dienstverlening e.a.) zie ik hen ook niet doen.
Ben benieuwd.

Enkel een stemactie lijkt me inderdaad ook afbreuk doen aan de awards. Gelukkig telt de beslissing van de jury ook voor 50% mee. Winnaars, van harte gefeliciteerd!

DURABILIT feliciteert alle winnaars van harte en wenst iedereen succes. We zijn er trots op genomineerd te zijn in de categorie 'Meest maatschappelijk verantwoorde ICT onderneming van Nederland'.

Hierbij feliciteer ik alle winnaars met het binnenhalen van de Award.

Ik wil ook alle stemmers op neomax bedanken voor hun stem.

Eigenlijk kun je alleen doelgericht klanten van genomineerde bedrijven of personen vragen wat ze ervan vinden. Ik vermoed dat de meeste stemmers maar 1 of hooguit 2 categorieën kundig kunnen beoordelen. Zo is de weging van een stem al aanzienlijk minder. Komt het dus op gunfactor neer. Wie wil er nou winnen in een categorieën waar het merendeel totaal geen idee hebben waarop ze gestemd hebben? De ingewogen stem steld niets voor. Vergelijk het maar met ons politieke stem gedrag. Daar stem je ook op een partij en zijn programma. Dat ze er niets van waarmaken geeft hetzelfde gevoel. Wat voor zin heeft jou stem dan?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-07T22:00:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.