Computable Awards 2015

Computable nomineert 5 CEO's

De vakjury van de Computable Awards 2015 nomineert de volgende vijf ceo's in de categorie CEO van het jaar: Annerie Raaijmakers van IN2IT, Eugène Tuijnman van SLTN Inter Access, Eugène Wolf van Logicalis SMC, Job Witteman van AMS-IX en Jordy Kool van Infotheek. Elk jurylid beoordeelde alle voorgedragen ceo's. Hierna kwamen zij bij elkaar om vijf ceo's te nomineren op basis van de top tien best beoordeelde chief executive officers. Hieruit is de volgende top vijf tot stand gekomen.

Onder leiding van de genomineerde ceo's bereikten de organisaties veel successen. Zo helpt IN2IT, onder leiding van Annerie Raaijmakers, mensen met autisme om aan de slag te gaan binnen ict-bedrijven. SLTN Inter Access is opgericht door Eugene Tuijnman en hij heeft met zijn bedrijf vele successen behaald. Onder leiding van Eugene Wolf werd Logicalis SMC de eerste Master Solutions Partner in Europa van ServiceNow. Als ceo van AMS-IX heeft Job Witteman veel kunnen betekenen voor de organisatie, zoals het realiseren van het succesvolle jaar 2014. Tot slot is ook Jordy Kool van Infotheek een terecht genomineerde. Onder andere doordat onder zijn leiding Infotheek de omzet heeft weten te verdubbelen van honderd miljoen naar ruim tweehonderd miljoen euro, in drie jaar tijd ten tijde van economische crisis. De jury beseft zich wel dat dergelijke successen nooit alleen behaald kunnen worden. De genomineerde ceo's willen de credits voor de benoeming dan ook doorspelen naar hun teams.

Jordy Kool van Infotheek
Jordy Kool heeft de omzet van Infotheek ten tijde van economische crisis in drie jaar tijd weten te verdubbelen van honderd naar ruim tweehonderd miljoen euro. Sinds 2010 werden er tien vestigingen geopend in negen landen: Engeland, Denemarken, België, Duitsland, Italië, Spanje, Bulgarije en twee in Zweden.

Annerie Raaijmakers van IN2IT
Annerie Raaijmakers is de ceo van IN2IT. IN2IT is de eerste coöperatie van Nederland waarin een viertal sociaal gedreven ict-bedrijven hun krachten gebundeld hebben. Deze grondleggers van IN2IT zijn Flincl, ITvitae, Specialisterren en Cardan Technobility. Zij willen mensen met autisme aan de slag helpen. In de ict komen de kwaliteiten van mensen met autisme vaak uitstekend tot hun recht.

Eugène Tuijnman van SLTN Inter Access
In 1997 heeft Eugène Tuijnman SLTN opgericht en heeft deze organisatie kunnen laten groeien tot een toonaangevende ict-onderneming. In 2007 verkocht hij SLTN, maar door de financiële crisis ging de kopende partij in 2009 failliet. Tuijnman kocht de Nederlandse activiteiten terug en ondanks de crisis in de periode 2009 tot en met 2013 groeide SLTN autonoom van 45 miljoen euro omzet naar ruim zeventig miljoen euro. Eind 2013 nam hij Inter Access over; de totale onderneming heeft inmiddels een omzet van 150 miljoen euro.

Job Witteman van AMS-IX
Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), het grootste internetknooppunt ter wereld, heeft een succesvol jaar gehad in 2014. Onder aanvoering van ceo Job Witteman zijn er op het moment bijna zevenhonderd aangesloten klanten en leden van AMS-IX en groeide het internetverkeer met 30 procent.

Eugène Wolf van Logicalis SMC
It-servicemanagement (ITSM)-leverancier Logicalis SMC is als eerste in Europa door ServiceNow benoemd tot Master Solutions Partner. Logicalis SMC kreeg deze status toegekend op basis van de successen die Logicalis SMC heeft behaald sinds het de it-servicemanagement-oplossing van ServiceNow naar Europa bracht in 2006. Dit alles werd gedaan onder leiding van ceo Eugène Wolf.

Stemmen

Op 3 november 2015 tijdens de jubileumeditie van de Computable Awards wordt bekend wie de beste ceo van het jaar is. Vanaf 5 juni kunnen Computable-lezers stemmen op:

De onafhankelijke vakjury bestaat uit

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-03T11:57:00.000Z Birgit Bunt