Computable nomineert vijf onderwijsprojecten

Genomineerden Computable Awards 2020, categorie Onderwijsproject

Winst

Ict-vaktitel Computable heeft vijf ict-projecten in het onderwijs genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Onderwijsproject. Het gaat om projecten van Praktijkschool Helmond, Sphereon, Matchcare, Senzer en Volution, Saxion Hogeschool, Icologiq en de Politie, de Open Universiteit, Wizenoze en Hogeschool Windesheim, Vogellanden en V3R Labs. De winnaar in de categorie Onderwijsproject maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 24 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Ruud Mulder, presales lead account systems engineers (local & central government) bij Dell Technologies, Edwin Charité, pre-sales solution architect, consultant en trainer bij Fujitsu Nederland, Edwin van Dis, principle architect bij CGI, Armand Lejeune, docent informatica en zelfstandig adviseur ict-onderwijs en Guido de Nobel, manager programmabeheersing bij DDCgroup.

Computable ontving in deze categorie in totaal dertig voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie Onderwijsproject zijn:

Jureringstraject

Jury Onderwijsproject

  • Ruud Mulder, presales lead account systems engineers (local & central government) bij Dell Technologies (juryvoorzitter en innovatie)
  • Edwin Charité, pre-sales solution architect, consultant en trainer bij Fujitsu Nederland (bedrijfskundig)
  • Edwin van Dis, principle architect bij CGI (technisch)
  • Armand Lejeune, docent informatica en zelfstandig adviseur ict-onderwijs (opdrachtgeverschap)
  • Guido de Nobel, manager programmabeheersing bij DDCgroup (projectmanagement)

Een groep van in totaal 36 Computable-experts heeft dus de dertig voordrachten in de categorie Onderwijsproject digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat afgelopen tijd digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder leiding van Ruud Mulder, die met Artie DebidienStijn GroveBart van der Mark en Fred Streefland gezamenlijk de algemene jury van de Computable Awards 2020 vormt.

Bij het juryberaad waren naast de juryvoorzitter, die ook naar de innovatie keek, nog vier competenties vertegenwoordigd. Edwin Charité boog zich over de bedrijfskundige innovatie, Edwin van Dis keek naar de techniek, Armand Lejeune focuste zich vooral op het opdrachtgeverschap en Guido de Nobel lette specifiek op het projectmanagement.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf deelnemende onderwijsprojecten nemen we afscheid:

  • Microsoft Alternatives (MALT) (CERN)
  • Open en gedesaggregeerd netwerk (Surfsara en Cumulus Networks)
  • Proeftuin Rekenen (Kennisnet)
  • Traceren tumorcellen met ai (Universiteit Twente)
  • Volledig open, maar wel veilig! (Onderwijsgroep Tilburg en SLTN Inter Access)

Stemmen

Op 31 augustus start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2020. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 24 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd maken we gedoseerd ook andere genomineerden bekend.

Partner worden van de Computable Awards 2020?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2020, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en ben aanwezig bij de spectaculaire uitreiking op 24 november 2020!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-19T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.