Microsoft wil nog steeds Windows op $100-laptop

Microsoft wil nog steeds dat zijn Windows-besturingssysteem op de XO-laptop komt. De XO-laptop is beter bekend onder de naam 100 dollar-laptop.

Vooralsnog was het de bedoeling dat de XO zou worden uitgerust met een uitgeklede versie van Linux, maar Microsoft geeft nu aan dat ze een speciaal aangepaste versie van Windows XP op de goedkope laptop willen zetten. Dat meldt de site TechWhack.

De 100 dollar-laptop wordt speciaal ontwikkeld voor kinderen in ontwikkelingslanden. Momenteel ligt de prijs van de 100 dollar-laptop op 200 dollar, maar het is de bedoeling dat op de lange termijn wel degelijk de prijs van 100 dollar wordt gehaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Luchtbalon? Wordt er dan een gemankeerde Windows XP versie als freeware meegegeven om Open Source initiatieven te frustreren? Of gaat Bill Gates zijn rijke vriend Warren Buffett na en gaat hij er prive voor te betalen, zodat hij de andere aandeelhouders niet benadeelt? Immers gratis weggeven van software is in zijn ogen ongeveer hetzelfde als het stelen van intellectueel eigendom.

'speciaal aangepaste versie van Windows XP', en dezelfde meuk als MS Windows Update, die vervolgens 3 kopieen achterlaat van zijn source op de C:\WINDOWS-map, wat in dit geval op Flash-geheugen zit van 32 GB. Hoe moeten die arme kindertjes dan Support bellen van MS als de harde schijf vol loopt met MS-Temporary-zooi, of hebben ze daar de gehackte iPhone van Apple voor nodig ?? ;-D

Met een OS ben je er nog niet. Ongetwijfeld wil Microsoft ook nog Office, al dan niet in een afgeslankte vorm, mee geinstalleerd hebben. In de toekomst worden de licentiekosten ongetwijfeld geleidelijk opgeschroefd. "Rupsje nooit genoeg" gedrag zoals we in de voorbije jaren hebben meegemaakt. Bij dit project is, en blijft, open source software (Linux variant) en OpenOffice.org een veel betere keus.

Laten we hopen dat dit niet gebeurt. De versie van Linux die op deze laptops staat is veel beter om iets van te leren dan welke MS-software ook. We moeten die gebruikers beschermen tegen MS met zijn virus-spyware-trojaner et cetera. Vergeten we niet dat MS probeert het ISO-systeem te corrumperen.
Triest dat zo veel mensen zich laten meeslepen in plaats van een alternatief te kiezen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-26T11:07:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.