Markt wil vooral advies over ICT-beheer

Ict-dienstverleners kunnen de komende maanden vooral opdrachten verwachten op het gebied van beheer, netwerken en software-ontwikkeling. Er is relatief weinig vraag naar ict-dienstverleners binnen de gebieden eHRM en enterprise content management (ecm). Dat blijkt uit Computables jaarlijkse onderzoek naar ict-dienstverlening. Het onderzoek, waaraan bijna tweeduizend ict-managers en -professionals deelnamen, werd uitgevoerd door TNS Nipo.

Bron: Computable ICT Services Guide 2009 (klik voor vergroting)

Ict-beheer is het onderwerp waarvoor de respondenten het vaakst dienstverleners inschakelen. Dat blijkt uit Computables jaarlijkse onderzoek naar het imago van ict-dienstverleners dat door onderzoeksbureau TNS Nipo is uitgevoerd onder bijna tweeduizend ict'ers.

31 procent van de ondervraagden geeft aan het komend jaar een ict-dienstverlener op het gebied Beheer te willen gebruiken.Ook voor hulp bij de infrastructuur (dertig procent), netwerken (25 procent), development (24 procent) en virtualisatie (21 procent) willen de respondenten dit jaar relatief vaak aankloppen bij dienstverleners.

Volgens de onderzoeksresultaten blijkt er relatief weinig vraag te zijn naar ict-dienstverleners die bijstaan binnen de gebieden eHRM en enterprise content management (ecm). Beide onderwerpen worden door slechts twee procent van de ondervraagden genoemd. Het volledige onderzoek is terug te vinden in de ICT Services Guide 2009.

ICT Services Guide 2009

Het jaarlijkse onderzoek maakt deel uit van de ICT Services Guide 2009. In opdracht van Computable voerde TNS Nipo het onderzoek in februari en maart uit onder 1913 ict-managers en ambitieuze ict-professionals.

In de gids, die op 15 mei verschijnt, worden onder andere per topic rapportcijfers gegeven voor dienstverleners die actief zijn in dat ict-deelgebied. Respondenten konden per topic alleen de bedrijven waarderen waarmee ze daadwerkelijk ervaring hadden opgedaan. Ook werden de respondenten algemenere vragen en stellingen voorgelegd.

Bron: Computable ICT Services Guide 2009 (klik voor vergroting)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik verwacht dat de komende 2 jaar de vraag naar advies over netwerkbeheer zeer sterk zal toenemen door de verdere invoering van IPv6. Veel organisaties hebben onvoldoende kennis in huis over IPv6.

Het onderzoek geeft geen schokkende resultaten. Op het gebied van applicaties wordt bijvoorbeeld het meeste geld uitgegeven aan het beheren en het verbeteren hiervan. Dit merken wij ook met
gespecialiseerde dienstverlening met betrekking tot het verbeteren van
de performance en beschikbaarheid van applicaties in steeds
ingewikkelder infrastructuren.

Daarnaast blijft applicatieontwikkeling een dusdanig complex specialisme dat daar altijd vraag naar blijft. Verder wordt ook geld besteedt aan het verbeteren van de performance van
de IT-organisatie, gezien vanuit een businessoptiek. Dit met name in
tijden van recessie. Meer waarde voor minder geld.

Wim Rietdijk
Country Manager Compuware

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-06T07:06:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.