SCO-ceo McBride overtuigd van zijn gelijk

Dit artikel delen:

De president en ceo van de SCO Group Darl McBride is ervan overtuigd dat zijn bedrijf de lange juridische strijd op diverse fronten zal winnen, en dat hun Unix-producten een rooskleurige toekomst tegemoet gaan.

Op het jaarlijkse SCO Forum in Las Vegas zei McBride dat SCO halverwege zijn juridische veldslag zit, en nog steeds verwacht te winnen. Hij blijft staan achter SCO's aantijging dat IBM van Unix afgeleide code heeft gebruikt voor Linux en aldus zijn overeenkomst met SCO heeft verbroken.

McBride wees erop dat 21.000 lijnen code die IBM zogezegd had bijgedragen aan Linux rechtstreeks terug te vinden waren in de versies van AIX en Dynix die IBM aan SCO had overgedragen als bewijsmateriaal in de rechtszaak.

Tegelijk benadrukte McBride ook dat SCO niet geobsedeerd bezig is met deze rechtszaak: slechts 5 procent van de SCO-medewerkers is actief bezig met de rechtszaak, en de rest blijft zich concentreren op hun sterke Unix-producten, aldus de topman.

“Wij beloven u dat we Unix zullen blijven verdedigen en blijven een gouden toekomst zien voor dit besturingssysteem. Vele mensen twijfelen en vrezen dat Unix geen lang leven meer beschoren is. Maar Unix gaat niet dood,” aldus McBride. “Big Blue is dan wel een indrukwekkende tegenstander, maar toch zullen we dit gevecht winnen. Wij zullen na vijftien ronden nog steeds overeind staan.”

McBride voegde er ook nog aan toe dat alles wat het bedrijf zou winnen aan het einde van de rechtszaak, zal worden geïnvesteerd in de producten en in het reseller-kanaal: “Wij hebben een trouwe schare klanten en resellers die SCO Unix blijven steunen. Zij vormen ons uitgangspunt voor de toekomst. Met een overwinning in de rechtszaal en aanzienlijke schadevergeoedingen daarbovenop, hebben we een uitstekende basis om op voort te bouwen.”

McBride voorspelde tenslotte ook dat SCO's juridische gebakkelei slechts het eerste van vele gevechten is die de komende maanden en jaren zullen worden uitgevochten over intellectuele eigendom: “Wij zijn slechts de voortrekkers van een grotere strijd. Er zullen nog vele volgen en met grote bedrijven in het heetst van de strijd.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-05T10:53:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.