Intel stopt met de ontwikkeling van MeeGo

Dit artikel delen:

Intel gaat stoppen met het mobiele besturingssysteem MeeGo. MeeGo is gebaseerd op Linux en verscheen uiteindelijk op slechts één Nokia-toestel, de N9. Ook Acers tablet Iconia M500 gebruikt MeeGo. Nokia was de grote partner van Intel in het project MeeGo, maar nu het met Microsoft de afspraak heeft Windows Phone als primair besturingssysteem te gebruiken, is die samenwerking afgezwakt. Intel gaat zich daarom concentreren op een nieuw platform, genaamd Tizen en stopt geheel met de ontwikkeling van MeeGo.

Tizen wordt in samenwerking met Samsung ontwikkeld en wordt wederom een op Linux gebaseerd besturingssysteem. Volgens de plannen zal het een open-source besturingssysteem worden dat geheel met  HTML5 werkt voor smartphones en tablets, maar ook notebooks, televisies en autosystemen moeten gebruik gaan maken van Tizen.

Ook voor MeeGo bestond de ambitie uiteindelijk ook op televisies en auto-entertainmentsystemen uit te komen. De verwachting is dat de eerste versie van Tizen begin 2012 wordt geïntroduceerd. Samsung zal daarna waarschijnlijk snel komen met hardware die draait op het nieuw te ontwikkelen besturingssysteem.

Besturingssysteem Bada

Samsung heeft in de smartphonemarkt een koppositie dankzij hun op Android draaiende Galaxy-serie. Het bedrijf werkt zelf aan besturingssysteem Bada en heeft een licentie om Windows Phone te mogen gebruiken. Mogelijk wordt Tizen aangetrokken om Samsungs aandeel op de Aziatische smartphonemarkt of in het goedkopere mobiele telefoonsegment te vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer, maar dit was te verwachten nadat Nokia zich terugtrok. Ik ben benieuwd wat Tizen gaat brengen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-30T09:55:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.