Windows 8 krijgt één reboot per maand

Dit artikel delen:

Gebruikers van het nieuwe Microsoft-besturingsysteem Windows 8 zullen minder last hebben van de automatische beveiligingsupdates. Gebruikers van Windows 8 hoeven voortaan maar één keer per maand hun computer op te starten na een beveiligingsupdate. Hierdoor kunnen gebruikers meer ongestoord werken aan een document of een video bekijken.

Dit meldt Faranza Rahman, die werkzaam is als Microsoft-programmamanager voor de Windows Update Group, op de Building Windows 8 blog. Gebruikers van Windows 8 hoeven voortaan maar één keer per maand hun computer op te starten na de maandelijkse update die op de tweede dinsdag in de maand (Patch Tuesday) worden vrijgegeven.

Daarvoor krijgen ze drie dagen de tijd. Daarna start de pc automatisch op indien er geen belangrijke applicaties worden gebruikt. Er komen dan geen popups meer met de melding dat de pc opnieuw moet worden opgestart. Gebruikers worden daardoor minder gestoord als ze werken of een video bekijken.

Bij groot gevaar, zoals een gevaarlijke worm, wordt er noodpatch gemaakt en via Windows Update aan de pc aangeboden. Daarna volgt een automatische download, installatie en reboot van de pc. Windows 8 gaat software van andere merken zoals van Adobe, Apple en Oracle Java, niet updaten. Dat moet de gebruiker zelf doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ken een Novell/Linux SUSE server die zo een jaar draait zonder dat er een reboot nodig is. Hij wordt vaker gereboot door een stroomuitval in het dorp dan door benodigd onderhoud :).

"Windows 8 gaat software van andere merken zoals van Adobe, Apple en Oracle Java, niet updaten. Dat moet de gebruiker zelf doen."

Dat kan Secunia PSI doen.

hoest proest boem ... sorry, ik viel even van m'n stoel van verbazing en van het lachen

Met name van het volgende stukje tekst:
"Hierdoor kunnen gebruikers meer ongestoord werken aan een document of een video bekijken."

Kijk, als er nu 4 keer per dag een update kwam waarvoor ik moet rebooten, zou je een punt hebben gehad.
Maar volgens mij is het streven nu ook om één keer per maand de patchronde te houden en dan te updated.
Dus wat doe ik (en met mij misschien wel vele anderen): ik zet 's avonds de update aan, de volgende ochtend reboot ik en ik heb er nauwelijks last van

Hoeveelheid verstoring op het schrijven van documenten / kijken van video --> nihil


Als je met dit soort argumenten je klanten moet gaan overtuigen dat windoos 8 beter wordt dan de voorganger wens ik de auteur veel suc6


Ik hoop daarnaast van harte dat je de mogelijkheid tot automatisch rebooten ook uit kunt zetten. Dit is namelijk wel gruwelijk vervelend. Is je PC net lekker bezig een paar 100 foto's te renderen naar een mooie slideshow, kun je weer opnieuw beginnen omdat je PC automagisch opnieuw is opgestart.

Inderdaad, het is nu niet zo dat je zoveel last ervan hebt. Mijn werk PC krijgt regelmatig updates. Even installeren en reboot in de pauze of aan het begin van de dag. Wat wel lastig is is als de PC besluit om bij afsluiten nog even de updates te controleren. Zit je zomaar weer een half uur te wachten voor je naar huis kan omdat je de PC niet mag afsluiten tijdens de update.

Ik heb op mijn thuis PC vrijwel wekelijks nieuwe patches en slechts een enkele keer dat het ook een reboot vereiste. Als het er 3 zijn geweest in een jaar is het veel. Maar dat is dan ook geen Windows PC.

Maar wat een reclame: je hoeft nog maar 1 keer per maand te rebooten. Nee, daar zullen onze klanten blij mee zijn :-( als we dat gaan voorstellen. Onze klant omgevingen gaan hooguit 1 keer per jaar down.

vijf sterren voor PavaKe!

Het concept is dat je niet meer een shutdown geeft maar een stand-by. Hierdoor start Windows op in 5 a 10 seconden weer op. Klinkt leuk maar in de praktijk is het toch wel beter om dat ding vaker dan eens per maand volledig te rebooten. Ook zit in Windows 8 de reboot knop redelijk ver weg, leuk voor de helpdesk als ze vragen te rebooten....

Ik weet dat het bij Computable ongehoord is dit te vermelden, maar wisten jullie dat er naast Microsoft Windows ook nog andere besturingssystemen bestaan.
Nehhh.... eght whaaaaaarrrr ???? ja hoor... echt wel !

@pascal
Andere OS-en zijn voor amateurs, hobbyisten. Windows is eenmaal De OS. De rest zijn speeltjes van fanatiekelingen die de wereld willen veranderen.

Dave je opmerking is natuurlijk enigszins terecht, maar het is Het OS en het is de wereld verbeteren, een wezenlijk verschil met Windows dus.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-17T12:49:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.