Schiphol neemt datanetwerk Avaya in gebruik

Dit artikel delen:
Schiphol KLM bagage

Schiphol heeft een nieuw datanetwerk van Avaya in gebruik genomen. Het netwerk ondersteunt het nieuwe bagage-afhandelingssysteem waarmee zeventig miljoen koffers per jaar verwerkt kunnen worden. Er is voor Avaya gekozen vanwege de functionaliteit van het netwerk.

Schiphol heeft met het oog op de toekomstige groei van het vliegveld een nieuw bagage-afhandelingssysteem geïntroduceerd. Hiermee wordt de verwerkingscapaciteit met 40 procent vergroot ten opzichte van het huidige systeem. Het nieuwe systeem kan meer dan achtduizend koffers per uur verwerken. Uitval van het systeem kan ernstige gevolgen hebben voor de vliegtuigmaatschappijen en passagiers op de luchthaven. Daarom koos de gespecialiseerde telecomoperator van de luchthaven, Schiphol Telematics, voor netwerkproducten van Avaya en dan vooral vanwege de herstelfunctionaliteit.

De netwerkoplossing is ontworpen door Schiphol Telematics, Avaya en netwerkspecialist Vosko Networking. Het netwerk maakt gebruik van Ethernet Routing Swtich (ERS) 8600 en ERS 4500 van Avaya. De ERS 8600 coreswitch is ontworpen voor bedrijfsnetwerken dat hoge eisen stelt aan betrouwbaarheid, efficiency en schaalbaarheid. Daarnaast ondersteunt de coreswitch 1 en 10 gigabit Ehternet (GbE) en maakt gebruik van Avaya Virtual Enterprise Networking Architecture (Vena) switch clustering. Dit garandeert volgens de leverancier end-to-end betrouwbaarheid en geeft Schiphol continue toegang tot zijn bagage-afhandelingssysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-25T16:53:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.