Belgisch Crescent neemt Siliconhenge ICT over

Handen schudden

De Belgische investeringsmaatschappij Crescent heeft een nieuwe investering gedaan in dienstverlener Siliconhenge ICT uit het Limburgse Beek. Met de recente kapitaalsverhoging verwerft Crescent een absolute meerderheid van de aandelen in het ict-bedrijf. Met het extra geld zet Siliconhenge ICT in op een verdere internationale expansie en de integratie van zijn serviceactiviteiten. Het in 2008 opgerichte bedrijf, waar inmiddels 35 mensen werken, realiseerde in 2012 een omzet van ruim drie miljoen euro.

Met deze nieuwe fase die aanbreekt voor Siliconhenge ICT is een nieuw directieteam aangesteld. Rob Meulenberg heeft het bedrijf inmiddels verlaten en is opgevolgd door gedelegeerd bestuurder Marc Servaes. Hij heeft van de nieuwe eigenaar de opdracht gekregen Siliconhenge ICT verder uit te bouwen en nauwer te laten samenwerken met andere ict-bedrijven binnen de Crescent-groep. Doel is een stevige ict-speler neer te zetten in de Zuid-Nederlandse markt. Ook wil Siliconhenge ICT uitbreiden in de Benelux. Doelgroep zijn middelgrote bedrijven die ict-ondersteuning zoeken.

Crescent

Crescent is een Belgisch investeringsbedrijf dat in 2009 is opgestart door aantal 'captains of industry'. De durfkapitalist wil investeren in middelgrote ict-dienstverleners in de Benelux-regio met groeipotentie. Crescent nam eerder de Belgische en Nederlandse systeemintegratie-activiteiten over van de Zenitel-groep, alsook de ict-serviceverlening van Ict4me in België en 2Invision in Nederland. De Crescent-groep stelt momenteel meer dan 125 mensen te werk en heeft in het voorbije jaar een gezamenlijke omzet gerealiseerd van ruim dertig miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-04T09:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.