April staat in teken van apps en mobility

Dit artikel delen:

Het appril festival staat weer voor de deur. Tijdens het unieke festival met meer dan honderd inspirerende evenementen, workshops, lezingen en bijeenkomsten, kun je je een hele maand april onderdompelen in apps en mobiele technologie.

Dat apps populair zijn, is geen verrassing. Echter, een app populair maken is een heel ander verhaal. Doordat kennis, kunde en creativiteit niet altijd goed worden gecombineerd, komen apps lang niet altijd tot hun recht. Appril wil hier verandering in brengen door deze elementen samen te brengen tijdens het appril festival.

Appril bestaat uit drie onderdelen: programma appril, de thema-dagen en losse sessies.

Programma appril

Het programma appril bestaat uit verschillende evenementen die door het appril-team zijn samengesteld. Deze gaan bijvoorbeeld over Apps & Art en bestaan uit ronde tafel-gesprekken. Voor elk evenement is op die manier een programma samengesteld. 

Thema-dagen

Voor het eerst dit jaar heeft appril festival acht themadagen ontwikkeld. Deze thema’s zijn:

  • Inspire 
  • Apps & Games: a love story
  • Disconnected-user
  • Apps & Educatie
  • Internet of things
  • Tourisme, musea en routes in apps
  • App- commerce

Elke themadag bestaat uit een combinatie van eigen sprekers, strategische partners en sponsoren en bevat in ieder geval de volgende drie onderdelen:

  1. Experimenteren - In de vorm van een workshop of een ronde tafel sessie
  2. Luisteren - In de vorm van 30 minuten presentatie’s en PechaKucha
  3. Connecten - Denk aan een borrel of business meeting

Losse sessies

De losse sessies vinden gedurende de gehele maand plaats. Onder de sprekers zijn Fiona Passantino, eigenaar van The App Train, Robin Puthli, oprichter en directeur van Itude Mobile en Ruby Nefkens, advocaat gespecialiseerd in het intellectuele eigendom.

Passantino zal tijdens haar presentatie behandelen hoe apps en mobiele devices de hele manier van communiceren veranderen. ‘Communicatie verplaatst zich tegenwoordig steeds meer richting visuele communicatie. We gaan weg van communicatie gebaseerd op tekst.’

Bezoekers van de sessie van Puthli weten hierna onder andere welke problematiek geldt voor het delen van IoT-gegevens en welke standaarden zich voor IoT aan het ontwikkelen zijn en hoe je daarvan gebruik kunt maken.

Nefkens focust zich tijdens haar presentatie op de juridische regels waar organisaties mee te maken krijgen bij m-commerce en het opzetten van een mobiele webshop. ‘Wat zijn de valkuilen en hoe kan je die voorkomen?’

Praktische informatie appril festival

Appril is bedoeld voor iedereen die in apps is geïnteresseerd, of je nou techneut, marketeer, ontwikkelaar, ondernemer, designer of toekomstige klant bent. Tijdens het evenement kun je kennis delen, in contact komen met professionals, ruiken aan de allernieuwste mobiele ontwikkelingen en volop geïnspireerd raken.

Appril is het grootste evenement over apps in Nederland. Het festival wordt dit jaar gehouden van woensdag 1 april tot en met donderdag 30 april 2015 en vindt plaats in vier verschillende Nederlandse steden: Amsterdam, Den-Haag, Rotterdam en Utrecht. Het festival programma vind je hier

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-13T11:08:00.000Z Birgit Bunt