Technisch dienstverlener Spie neemt Aaftink over

samenwerking

Spie, specialist in de installatiemarkt, heeft het familiebedrijf Aaftink gekocht. Dit bedrijf uit Abcoude richt zich op het inrichten, installeren, onderhouden en repareren van gebouwgebonden installaties in retail-omgevingen. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Lei Ummels, algemeen directeur Spie Nederland: ‘De Nederlandse retail installatiemarkt is een gespecialiseerde markt met een aantrekkelijk margepotentieel. Binnen deze branche richten wij ons vooral op ict-implementatie en beveiligingsoplossingen. De overname van Aaftink zal onze dienstverlening voor retail klanten verrijken.’ Met tachtig medewerkers en vestigingen in Abcoude en Druten genereert Aaftink een omzet van twaalf miljoen euro op jaarbasis.

Janet Copier en Paul Maltung van Aaftink verwachten door de aansluiting met Spie nog sneller te kunnen groeien en marktleider in Nederland te kunnen worden. ‘Ook kunnen wij onze internationale ambities sneller en met een groot netwerk ten uitvoer brengen’, stellen zij. 

Overnames

Spie Nederland heeft zich in de afgelopen jaren versterkt door meerdere overnames op de Nederlandse markt. Het gaat onder andere om de overname van branchegenoot Numac Groep in 2015 en kabellegger Gebr. van der Donk uit Oss in september 2012. Begin 2013 werd met KPN overeenstemming bereikt om de dochteronderneming Infrastructure Services & Projects (IS&P) over te nemen, wat achteraf gezien zeker geen succes werd en leidde tot ontslagen die later door het UWV onterecht werden verklaard.

Bij de Nederlandse organisatie van technisch dienstverlener Spie werken 2600 mensen. Wereldwijd telt het ruim 38.000 medewerkers verdeeld over 550 vestigingen in 35 landen. Het bedrijf boekte in 2015 een omzet van ongeveer vijf miljard euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-09T11:40:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.