Karmijn investeert in erfgoedspecialist Picturae

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Picturae, softwareleverancier voor het digitaliseren, beheer en de opslag van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, ontvangt een investering van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal. Het management en Karmijn Kapitaal nemen het bedrijf over van de huidige aandeelhouders. De organisatie uit Heiloo gebruikt de investering voor technologische innovatie en om internationaal te groeien.

Picturae levert software voor het digitaliseren, beheer en opslag van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, zoals herbaria, manuscripten, foto’s, film en audio. Het ontwikkelt websites voor de online ontsluiting van het digitale materiaal en beschikt over een collectiebeheersysteem (Memorix Maior) en een crowdsourcing-platform (Velehanden). Het bedrijf nam eerder dit jaar het digitale bureau Driebit over.

Mark Lindeman, ceo van Picturae, zegt dat het bedrijf toe is aan een volgende stap in zijn dienstverlening. ‘Door de investering van Karmijn hebben we de middelen om hier verder in te innoveren. Daarnaast helpt hun aanpak ons om onze internationale groeiambities waar te maken.’

Het managementteam van Picturae bestaat naast Mark Lindeman uit Walter Tromp en Carolijn van Boetzelaer. In samenwerking met Karmijn Kapitaal nemen zij het bedrijf over van de huidige aandeelhouders.

Picturae beschikt naast het hoofdkantoor in Heiloo over een vestiging in New York en een productielocatie in Montpellier. Het bedrijf bedient internationale klanten zoals Stadsarchief Amsterdam, Moma, Unesco, Smithsonian Institution, The Frick Collection en het Van Gogh Museum.

Karmijn Kapitaal

Karmijn Kapitaal is in 2010 opgericht door Désirée van Boxtel, Hadewych Cels en Cilian Jansen Verplanke. Het investeringsfonds participeert in Nederlandse mkb’ers met een divers managementteam. Het focust zich naast de traditionele economische factoren ook op zachtere waarden zoals medewerkerstevredenheid, creativiteit en persoonlijke relaties. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-05T10:19:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.