Softwareprobleem met interface pijnigt Essent

Database met verbruiksgegevens ontoegankelijk

Dit artikel delen:
Onbereikbaar storing

Essent is geveld door een hardnekkige it-storing die het bedrijf nu al zes dagen in zijn greep houdt. Volgens de woordvoerder van Nederlands grootste energiebedrijf is een fout in de software van een interface, die de verbinding legt met de klanten en hun verbruiksgegevens, de oorzaak. Door dit technische probleem is Essent telefonisch en via de chat voor zijn twee miljoen klanten onbereikbaar.

Het systeem met de verbruiksinformatie van klanten, belangrijk tijdens de huidige energiecrisis, is niet meer toegankelijk. De andere databases zijn dat overigens wel. Van een cyberaanval of datalek is geen sprake, aldus Essent. ‘De issue is gelokaliseerd,’ aldus de woordvoerder.

Essent en dochter Energiedirect kampen al sinds afgelopen donderdag met problemen rond het interne it-systeem. Het systeem klapte er eind vorige week meerdere keren uit. Vanaf maandag werd Essent zelfs helemaal niet meer bereikbaar. Essent hoopt vanavond weer voor haar klanten telefonisch bereikbaar te zijn, maar helemaal zeker is dat niet. Ook de live chat binnen de app zou in de loop van de avond weer moeten werken. 

Passende maatregelen

Een snelle oplossing is geboden. Volgens de Consumentenbond moeten energieleveranciers juist in deze tijd bereikbaar zijn. Als de storing nog langer voortduurt, overweegt de bond nadere stappen te ondernemen. Eventueel zou de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kunnen worden ingeschakeld. De toezichthouder zou Essent kunnen dwingen om passende maatregelen te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-07T15:57:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.