OSDL-ceo bedankt voor onderzoeksvoorstel Microsoft

De Open Source Development Labs (OSDL) voelen niets voor Microsofts voorstel voor een gezamenlijk, vergelijkend onderzoek van Linux en Windows. Ceo Stuart Cohen reageert cynisch: "Microsoft zou een negatieve regel vinden en gebruiken in een rapport van honderd pagina's."

Microsofts open source-bestrijder Martin Taylor had het voorstel eerder gedaan. De topman had eerder deze maand tijdens de LinuxWorld-conferentie in San Francisco OSDL-ceo Cohen benaderd. Laatstgenoemde heeft de ontmoeting inmiddels bevestigd.

 

De OSDL bedanken voor Microsofts voorstel voor een gezamenlijk, maar onafhankelijk onderzoek. Deze kwestie heeft al tot veel ophef geleid in de open source-gemeenschap. Velen zien weinig in Microsofts financiering van onderzoeken, waaruit dan specifieke elementen worden gelicht. Een enkele criticus merkt op dat Linux-bedrijven dit net zo goed doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-29T14:03:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.