Managed hosting door True

Qurius ontslaat geen Nederlandse managers

 

Softwareleverancier Qurius ontslaat in Nederland geen managers. Reorganisatiemaatregelen die bij een aantal buitenlandse vestigingen worden getroffen om de winstmarge te vergroten, blijven hier uit.

Managers van de Nederlandse vestiging van Qurius worden niet naar huis gestuurd. De softwareleverancier uit Zaltbommel stuurt bij vestigingen in Spanje, Duitsland en Zweden een aantal bestuurders naar huis. Die reorganisatie volgt na tegenvallende resultaten. Een verbeterde organisatie van het management moet de winstmarge verbeteren. Volgens financieel-woordvoerster Suzanne Schaapman zit de organisatie van de Nederlandse bedrijfsonderdelen goed in elkaar, worden er goede financiële resultaten geboekt en daardoor zijn reorganisatiemaatregelen hier niet nodig.

Qurius stuurt in het buitenland wel managers naar huis omdat daar na overnames bij de integratie met overgenomen partijen bestuursfuncties overbodig zijn geworden. Hoewel klanten door de economische situatie twijfelen over de aanschaf van nieuwe softwarelicenties zag het bedrijf de omzet uit adviesdiensten in september 2008 juist toenemen.

Verlies

De leverancier van bedrijfssoftware gebaseerd op Microsoft Dynamics boekte over het derde kwartaal van 2008 een verlies van 1,6 miljoen euro. Dat is meer dan het verlies van 1,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De reorganisatie, met maatregelen als aanpassingen in het management bij buitenlandse vestigingen, het aanscherpen van de verantwoordelijkheden en efficiënter vastgoedbeheer, moet de winstmarge in het vierde kwartaal van 2008 verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2751042). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.