Deloitte is beste BI-dienstverlener 2009

Cloud computing

Adviesbureau Deloitte Consulting krijgt het hoogste gemiddelde rapportcijfer van alle dienstverleners die adviseren over business intelligence (bi). Dat blijkt uit onderzoek voor de ICT Services Guide 2009, dat Computable door TNS Nipo liet uitvoeren onder bijna tweeduizend ict-managers en -professionals.

Van de diverse Nederlandse dienstverleners die adviseren bij implementatie van business intelligence (bi), krijgt adviesbureau Deloitte Consulting de hoogste waardering. De organisatie laat branchegenoot Ernst & Young met een miniem verschil achter zich. De twee dienstverleners worden op enige afstand gevolgd door IBM en Atos Origin. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna tweeduizend Nederlandse ict-managers en -professionals. Computable voert het onderzoek elk jaar samen met TNS Nipo uit in het kader van de ICT Services Guide.

Rapportcijfers

Deloitte Consulting krijgt gemiddeld een 7,17 van de respondenten die het bedrijf inschakelden bij hun vraagstuk over business intelligence. Vooral op de kwaliteit van de dienstverlening, de betrouwbaarheid van de dienstverlening en het binnen budget blijven, scoorde de organisatie het hoogst.

Nummer twee op de lijst is Ernst & Young, met een gemiddelde totaalcijfer van 7,16. Opvallend is dat deze organisatie ten opzichte van de nummer één beter scoort op zijn know-how, het nakomen van de tijdsplanning en de manier van communiceren met de klant.

Nummer drie, vier en vijf volgen op gepaste afstand: IBM, Atos Origin en Logica.

Delotte Consulting en Ernst & Young staan overigens beide niet bekend voor hun voordelige tarieven. Ze krijgen daar gemiddeld een zes min voor, terwijl de rest van de dienstverleners ruim boven de zes scoorden.

ICT Services Guide 2009

Het jaarlijkse onderzoek maakt deel uit van de ICT Services Guide 2009. In opdracht van Computable voerde TNS Nipo het onderzoek in februari en maart uit onder 1913 ict-managers en ambitieuze ict-professionals.

In de gids, die op 15 mei verschijnt, worden onder andere per topic rapportcijfers gegeven voor dienstverleners die actief zijn in dat ict-deelgebied. Respondenten konden per topic alleen de bedrijven waarderen waarmee ze daadwerkelijk ervaring hadden opgedaan. Ook werden de respondenten algemenere vragen en stellingen voorgelegd.

In verband met representativiteit worden in de cijferlijst alleen dienstverleners getoond die van voldoende respondenten een rapportcijfer ontvingen. Andere bedrijven kunnen gemiddeld hoger scoren, maar werden door te weinig respondenten genoemd.

ICT Services Guide 2009 BI

Bron: Computable ICT Services Guide 2009 (klik voor vergroting)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-27T11:23:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.