GreenCat en TCC bundelen kennis in Qlikview

Samenwerken

GreenCat heeft in samenwerking met Qlikview-partner Transport Cost Consult (TCC) een nieuw managementinformatiesysteem ontwikkeld. De it-divisie van moedermaatschappij Groeneveld Groep was op zoek naar een business intelligence-oplossing en door middel van de Qlikview-reportingtool kunnen gebruikers informatie uit de Greensuite- en RoadRunner TMS-database benaderen. Op korte termijn zal ook de informatie uit de GreenCat HT-omgeving via Qlikview te benaderen zijn.

Samen met TCC, een organisatie die net als GreenCat jarenlange ervaring in de transportwereld heeft en bovendien een gecertificeerd Qlikview-partner is, biedt GreenCat twee business intelligence-oplossingen aan. Er is een basis BI-oplossing en een uitgebreide nacalculatie BI-oplossing met klantspecifieke algoritmes. Beide oplossingen worden door middel van standaard GreenCat-plug-ins gekoppeld aan de GreenCat-databases en permanent onderhouden, zodat de reportingtool mee ontwikkelt met de software.

Dwarsverbanden

TCC heeft in overleg met GreenCat een groot aantal standaard dashboards ontwikkeld. Vanuit deze dashboards kan de gebruiker eenvoudig dooklikken naar onderliggende informatie in Qlikview. In de praktijk betekent dit dat bijvoorbeeld de maandomzet via alle klantopdrachten, per filiaal kan worden gedetailleerd naar een laadtijd per locatie of inzet en prestatie per voertuig. Er zijn ook dwarsverbanden te leggen en kunnen periodes, klanten of voertuigen met elkaar worden vergeleken.

De basis BI-oplossing kent rapportagemogelijkheden, gebaseerd op alle aanwezige data in de GreenCat-applicaties. Deze oplossing zal uiteindelijk alle bestaande rapportages kunnen vervangen. De uitgebreide BI-oplossing biedt ook de mogelijkheid tot gedetaileerde nacalculaties ter ondersteuning van de bedrijfsvoering, gebaseerd op kostprijs uitgangspunten.

Supportorganisatie Qlikview

In tegenstelling tot de meeste BI-applicaties is het product van TCC volledig gericht op transport en logistiek. De ervaring van TCC, gecombineerd met de informatie vanuit de GreenCat-applicaties, zorgt ervoor dat deze oplossing aansluit op de bedrijfsactiviteiten. Bovendien kan de bestaande it-infrastructuur gebruikt worden en is de implementatie reeds voorbereid door GreenCat en TCC. Ook kunnen andere, externe databases gekoppeld worden in dezelfde Qlikview-omgeving zodat slechts één BI-tool gebruikt hoeft te worden. TCC kan als Qlikview-partner bovendien terugvallen op de supportorganisatie van Qlikview in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-26T09:14:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.