Groter computerscherm verhoogt productiviteit

Uit Amerikaanse onderzoek blijkt dat werknemers productiever werken naarmate hun computerbeeldscherm groter is. Te grote schermen drukt de productiviteit echter weer.

Size matters! Een groter beeldscherm draagt bij aan de productiviteit van werknemers, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek aan de Universiteit van Utah. Tijdens het onderzoek werden proefpersonen geobserveerd terwijl ze allerlei werkzaamheden uitvoerden, zoals nummers van de ene spreadsheet naar de andere kopiëren en documenten redigeren.

De personen zaten voor beeldschermen van 18, 20 of 24 inch. Ze bleken 44 procent productiever bij schermen van 20 inch en maar liefst 52 procent bij een scherm van 24 inch. Er is wel een bovengrens. Bij een scherm van 26 inch vonden de onderzoekers dat de productiviteit weer af.

De studie stelt dat een groter pc-scherm een werknemer 2,5 uur per dag zou kunnen besparen. Het gaat in dat geval wel over een werknemer die non-stop acht uur achter zijn scherm zit en waarbij alle taken die hij uitvoert, voordeel halen uit een groot scherm. Een vrij uitzonderlijke situatie dus. Overigens werd het onderzoek gefinancierd door NEC, dat ook computerschermen maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

De originele schrijver van dit artikel heeft wat veel Viagra-spam gelezen ... ik geloof er niks van ...

Ik weet wel zeker dat dit klopt voor sommige beroepsgroepen. Als je heel de dag alleen maar een documentje open hebt staan, dan maakt het geen bal uit. Ik heb echter niet zelden tussen de 10 en 20 vensters geopend waaruit ik informatie liefst in een oogopslag zou willen zien. Op mijn 15 inch notebookschermpje gaat dat niet en dat is een grote frustratie en kost veel tijd.

zelf gebruik ik een 17" monitor naast mijn 15" laptop monitor. Dat werkt veel lekkerder dan enkel dat klein laptop schermpje. Zo kan ik veel gemakkelijker tussen 2 applicaties schakelen en verschillende zaken in het oog houden, zonder op van die piepkleine windows te hoeven kijken.

Beste redactie, open deuren intrappen is geen goede nieuwsgaring, a.u.b. een tikje serieuzer ofwel echte humor, dank u.

Als je een groter scherm hebt, kun je bv. twee documenten naast elkaar zetten en bewerken. In de praktijk komt dit veel voor. Het is niet voor niets dat veel MKB-ers twee 17" schermen naast elkaar hebben. Een groter scherm (24") is een stuk goedkoper geworden. Interesante ontwikkeling.

Twee schermen werkt nog beter. Zo'n dik 1000 vierkante centimeters buroblad erbij. Ben je bijvoorbeeld in een dtp of teken programma bezig dan kan op het andere scherm de panels opengeklapt geparkeerd worden. Ideaal.
Of bij het systeem beheren, de nodige audit scroling logs of ssh terminals direct monitoren. Zonder alles te moeten minimalisren, of alt tabben. Of een pdf handleiding rechts full page in beeld. Op het andere scherm de bijbehorende applicatie.
Tegenwoordig zijn er schermen die ook via USB aan te sturen zijn. Uitbreidbaar tot wel zes. De grafische kaart zit al in de monitor.
Het is wel even wennen dat de muis dan 'verder gaat' op het andere scherm ;-)

Of je doet t zoals mij; http://img156.imagevenue.com/img.php?image=75652_quad_122_713lo.jpg

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-22T10:55:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.