ICT-dienstverlener Codast gaat HBO'er opleiden

Projectmanagement, schriftelijk rapporteren en presentatievaardigheden. Het zijn enkele van de onderwerpen die aan bod komen bij de nieuwe training van ict-dienstverlener Codast.

Ict-dienstverlener Codast gaat hbo'ers en ict'ers met enkele jaren werkervaring opleiden tot Technical Consultant. Het bedrijf wil daarmee een oplossing bieden voor het capaciteitstekort op de arbeidsmarkt.

De nieuwe opleiding is onderdeel van het Young Professional Program van Codast. Studenten die het traject met goed gevolg doorlopen, beschikken volgens de dienstverlener over technische en specialistische kennis op het gebied van in- en outputmanagement. Ook hebben ze basiskennis van projectmanagement, schriftelijk rapporteren en presentatievaardigheden.

"Om te zorgen dat we kunnen blijven groeien, zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers die als Technical Consultant voor ons aan de slag kunnen", zegt Johan van Tongeren, Managing Director van Codast. "Doordat de arbeidsmarkt momenteel erg krap is, lukt het ons niet altijd om mensen met exact de vereiste vaardigheden te vinden. Via het Young Professional Program kunnen we mensen nu zelf opleiden en alsnog in korte tijd klaarstomen voor de functie van Technical Consultant."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hartstikke goed! Maar dit is toch niets nieuws onder de zon? Dit doen wij (Pecoma Business Technology) -en allicht nog vele andere ICT dienstverleners- toch al jaren?
De 'young professional' (met enkele jaren ervaring) kan wederom kiezen uit de verschillende 'academies' waar hij/zij zijn/haar loopbaan aanvangt. Onderscheidend vermogen ligt denk ik nog steeds in de organisatie die er achter zit en het waarmaken van de (beloofde) loopbaanperspectieven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-12T11:11:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.