Vier opleiders gaan slechte economie te lijf

Vier ict-opleiders hebben een samenwerkingsverband gesloten. De opleiders Hogeschool Novi, CVA Informatica Opleidingen, IDée Opleidingsgroep en ICT Partners willen zo de slechte economische markt het hoofd bieden. Het samenwerkingsverband met de naam ICT Crown Team biedt studenten een garantie op doorgang van de les en een slagingsgarantie.

‘Wij hebben een diversiteit aan opleidingen, waardoor je soms maar kleine groepjes cursisten voor een opleiding hebt', zegt Novi-directeur Kees Louwman. ‘Door de krachten te bundelen kunnen wij cursisten de garantie geven dat de lessen toch doorgaan.' De studenten van de verschillende opleiders worden dan samengebracht in een les.

Studenten moeten redelijkerwijs naar een andere lokatie als de lessen van de verschillende opleiders worden gebundeld. ‘Een student die zich inschrijft voor Amsterdam hoeft niet naar Assen, maar we vragen wel of deze student naar Utrecht kan komen. We zijn met z'n vieren redelijk over het land verspreid', zegt Louwman.

Opleidingen

De opleiders werken samen bij de cursussen Prince2, Itil, Tmap en een groot aantal I-Tracksopleidingen. Louwman wil het aantal cursussen dat de opleiders gezamenlijk aanbieden na verloop van tijd uitbreiden. ‘Denk bijvoorbeeld aan Microsoft- of Cisco-certificaten. Daarnaast ontwikkelen we samen een aantal leergangen. Onlangs hebben we de leergang voor servicemedewerker ontwikkeld.'

Louwman sluit niet uit dat in de toekomst andere opleiders zich bij het samenwerkingsverband aansluiten. ‘Dat doen we alleen als we door de uitbreiding nog sterker worden, bijvoorbeeld doordat we nog meer opleidingen gezamenlijk aan kunnen bieden.‘ Hij denkt dat de samenwerking ook van kracht blijft als het economisch weer beter gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met alle respect, maar Microsoft, Cisco en Prince2 kan je thuis leren. Daar heb je geen school voor nodig en zeker geen school waar je eerst nog eens anderhalf uur naar toe moet rijden.

En een I-track opleiding heb ik echt nog nóóit gevraagd zien worden in een vacature.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-19T10:05:00.000Z Rian van Heur