CAO-overleg bij T-Systems verkeert in impasse

De bij vakbonden aangesloten werknemers van ict-dienstverlener T-Systems gaan niet akkoord met het cao-eindbod van hun werkgever. Het bedrijf brak de cao-onderhandelingen in december af door een gemiddelde loonsverhoging van 1 procent als eindbod neer te leggen. Het bod werd vrijdag 15 januari 'met Oost-Europees hoge percentages' door de vakbondsleden afgewezen, vertelt Fred Polhout van FNV Bondgenoten.

Het voorgestelde percentage van 1 procent loonsverhoging is het grootste struikelblok, zegt Polhout. 'Het betreft de gemiddelde verhoging in het midden van de loonmatrix, zowel het structurele deel als het deel dat is gebaseerd op individuele prestaties. Dat is 1 procent helemaal niks.' Hij zegt dat de bonden zelf nog geen streefpercentage hadden genoemd in de onderhandelingen. 'Maar gezien de economische situatie wilden wij natuurlijk echt geen 6 procent erbij.'

Het is onduidelijk wat nu met de collectieve arbeidsovereenkomst 2010 gebeurt. Polhout: 'De bonden zijn altijd bereid om verder te praten, maar tot dusver hebben we niets van T-Systems vernomen. Noem het een impasse.' Wel heeft T-Systems volgens de vakbondsman de lonen inmiddels eenzijdig met 1,25 procent verhoogd. Dat is hoger dan in het eindbod van de dienstverlener stond.

Net als vorig jaar...

In 2009 verkeerde het overleg over de cao lange tijd in een impasse. In april stelde T-Systems een gemiddelde loonsverhoging van 2 procent voor als eindbod. De vakbonden vonden dat te laag en de werkgever vond de looneis van de bonden irreëel. Begin juni 2009, anderhalve maand later, stemden de bonden alsnog in met het eindbod van 2 procent, die met terugwerkende kracht inging op 1 april 2009.

T-Systems heeft nog niet gereageerd op de impasse bij het cao-overleg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij FNV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-20T08:10:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.