Inspectie geeft ICT-opleidingen onvoldoende

Scholieren aan de ICT Academie Amersfoort krijgen te weinig begeleiding

De Onderwijsinspectie heeft een lijst gepubliceerd met alle mbo-opleidingen die onvoldoende scoren. Hieruit blijkt dat het ict-onderwijs van de Amarantis Onderwijsgroep het heel slecht doet. De inspectie geeft zowel de opleiding Medewerker beheer ict als Ict-beheerder van dit ROC een onvoldoende. Ook particulier opleider Dirksen Opleidingen scoort ondermaats. De onderwijsinspectie heeft vastgesteld dat de examinering van de opleiding tot Ict-beheerder niet voldoet.

Volgens het rapport dat de inspectie opstelde, deugen zowel de examenprocessen als de examenkwaliteit bij Dirksen niet. Ook blijkt dat de deskundigheid van de betrokkenen bij de examinering van de opleiding Ict-beheerder onvoldoende is gewaarborgd. Bij de ICT Academie Amersfoort van de Amarantis Onderwijsgroep voldoet de examinering, maar is het onderwijs beneden aanvaardbaar niveau. De onderwijsinspectie heeft onder andere tekortkomingen geconstateerd op het gebied van het leerproces, de samenhang in het programma en de trajectbegeleiding.

De onderwijsinspectie kwalificeert het onderwijs met een onvoldoende wanneer een mbo-opleiding te weinig gediplomeerden aflevert en het onderwijsproces ernstige tekortkomingen vertoont. Bij de ICT Academie in Amersfoort gaan beide criteria op. Meer dan 50 procent van de scholieren die starten met een van beide ict-opleidingen verlaat de school zonder diploma.

Twee jaar

Het toezicht van de inspectie op de slecht scorende opleidingen is geïntensiveerd. Zeer zwak scorende opleidingen, zoals die van de ICT Academie Amersfoort, krijgen maximaal twee jaar om tot verbetering te komen. Anders lopen zij het risico om de onderwijslicentie kwijt te raken. Dirksen opleidingen krijgt ongeveer een jaar de tijd om de examenkwaliteit te verbeteren. Van deze opleidingen kan anders de examenlicentie worden ingetrokken.

In totaal staan op de lijst met slecht scorende mbo-opleidingen 64 opleidingen, waarvan 44 bekostigde opleidingen. Dit is nog geen half procent van het totale aanbod van meer dan 11.000 bekostigde opleidingen in het mbo. De inspectie analyseert jaarlijks de resultaten van alle opleidingen in Nederland.  Bij twijfels over de kwaliteit voert het onderzoek uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben zeer benieuwd of "De onderwijs inspectie" hun zoektocht ook doorzetten naar de BRON van deze ellende?

Vraag je eens oprecht en met een open-mind af:
1-WIE stelt de wettenlijke richtingen op voor staatsonderwijs?
2-WIE heeft er voordeel bij slecht opgeleide ict-ers?
3-SINDS WANNEER is de opleidingskwaliteit achteruit gegaan?
4-WAT moet er aan veranderen om de kwaliteit van het (ict) onderwijs beter te maken?

Ik vermoed dat "de onderwijs inspectie" niet zover gaat komen, want het Ministerie van ONDERWIJS, Cultuur en Weten??schap is ZELF de opsteller van de zgn. eind-termen die bepalen waaraan een (ict)opleiding moet voldoen ;-) Dit onderzoek heeft dus geen enkele inhoudelijke waarde.
Dat het staats-onderwijs "sucks" is al jarenland bekend bij het echte bedrijfsleven. Die klagen al jaren steen en been over kwaliteit van de afgeleverde studenten.

Ik kan me hooguit voorstellen dat dit:
- Een goed organiseerd complot is om de nederlandse ict industrie vanaf de grond structureel naar de k*** te helpen, vanuit overheidswege.
- Hierdoor BEWUST weer werklegenheid te SCHEPPEN bij de zgn. commerciele opleidings-institutes zakenvriendjes, die er weer AAN VERDIENEN om de slecht opgeleide mensen WEL conform de eisen van het bedrijfsleven te upgraden
- Een verkapte bezuinigings operatie van de overheid, zodat onerwijs strakt alleen nog weggelegd is voor een kleine elitegroep met veel eigen geld.

Daarnaas heb ik heb het zelf al ervaren::
Op een staat-school daar wordt je niets wijzer (gemaakt dan je al bent). Zie bovenstaand artikel als het geleverde bewijs ;-)

Volg het nieuws maar de komende maanden:
De "ware kennis" trekt zich steeds meer terug in de handen en hoofden van 'The ruling elite", alleen toegankelijk voor hen die het kunnen betalen of deze regering gunstig gestemd blijven. Kennis is immers macht en das gevaarlijk in verkeerde handen en hoofden.
Wie weet houden ze - vanuit de overheid - wel grip op "mogelijke potentiele ict-terroristen" LOL :-P


Zie voor achtergrond info -> John Taylor Gatto:
"Underground History of (Western,American) education":
http://www.johntaylorgatto.com/underground/index.htm

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-05T10:36:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.