Minimaal tien vaste contracten liggen klaar

Computer Futures zoekt tien testanalisten

Wervings- en selectiebureau in de ict Computer Futures probeert op ludieke wijze tien testanalisten te vinden voor een Nederlandse dienstverlener. Het bedrijf zoekt momenteel kandidaten die woensdag 21 september 2011 in één dag tijd een sollicitatieprocedure willen doorlopen. Aan het einde van de dag liggen er minimaal tien vaste contracten voor testanalisten klaar.

Tijdens een speciaal georganiseerde carrièredag nodigt Computer Futures een groep testanalisten uit die in aanmerking komt voor de tien vaste aanstellingen. Tijdens de dag vinden er interviews plaats met business unit managers van de dienstverlener en ook wordt er een test afgenomen. Daarna neemt de dienstverlener minimaal tien testanalisten in dienst. De testanalisten komen te werken in de bancaire sector en gaan bestaande en nieuwe applicaties testen die gebruikt worden voor het Europese betalingsverkeer (SEPA).

Baan voldoet niet

‘Er is de afgelopen tijd heel hard door organisaties getrokken aan de testanalisten, waardoor de huidige markt megakrap is', zegt senior consultant Boudewijn van Lierop. ‘We komen nu op een moment waarop verschillende van die testanalisten erachter komen dat hun nieuwe baan niet voldoet aan hun verwachtingen. Die mensen proberen we nu voor onze klant binnen te halen.'

Computer Futures zoekt naar testanalisten die divers geschoold zijn en een brede werkervaring hebben. Zo moeten kandidaten een testontwerp kunnen maken, maar moeten zij ook een testomgeving kunnen inrichten. Daarnaast moeten zij verschillende documentatie kunnen beoordelen. Het gaat dan ook vooral om kandidaten op hbo denk- en werkniveau die ervaring hebben met de reguliere testmethodieken. Ook moet men over kennis van verschillende testtooling en programmeertalen beschikken. Tot slot moeten de kandidaten stress- en loadtesten kunnen uitvoeren.

Akkoord bevonden

‘Inmiddels hebben wij al verschillende testanalisten voor de carrièredag uitgenodigd, maar er zijn nog enkele plekken vrij', sluit Van Lierop af. ‘Het mooie van deze manier van werven is dat zowel de klant als de kandidaten in één dag tijd weet waar zij aan toe zijn. En als je akkoord bevonden wordt, dan ligt er aan het eind van die dag een contract voor onbepaalde tijd op je te wachten.'

Geïnteresseerde kandidaten kunnen naar de website van Computer Futures gaan of een e-mail sturen naar zuid@computerfutures.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik wist niet dat Computable advertentieruimte op deze manier verkocht. Wat is de nieuwswaarde van dit bericht? Het aannemen van 10 medewerkers op 1 dag is nou niet bepaald nieuw of innovatief.

"We komen nu op een moment waarop verschillende van die testanalisten erachter komen dat hun nieuwe baan niet voldoet aan hun verwachtingen...."

Nou, dat maakt enthousiast...

Hmmm van de vele vacature bemiddelaars die er in ons land te vinden zijn heeft ComputerFutures waarschijnlijk wel de meest slechte reputatie.

Maar laten we weer eens even naar de cliche kijken
Een breed opgeleide HBOer die in staat moet zijn zelf zijn werkomgeving in te richten.... en dan uiteraard ook niet ouder dan vijfentwintig jaar mag zijn....
Waar hadden we dat ook al weer eerder gehoord.

Vrij normale sollicitatieprocedure hoor... ik zie er niets ludieks aan.

Zo, geen spelfouten in het bericht. Dat was wel anders toen ik door deze senior consultant werd benaderd. Overigens was deze benadering alles behalve persoonlijk en nogal lomp. Geeft dus te denken met wat voor een bedrijf je te maken hebt.

Het gaat hier om een wervingsactie voor Ordina. Als je als tester nog niet benaderd bent door Computer Futures, heb je jezelf goed verstopt!

Je kunt je afvragen of deze actie de mensen oplevert die de klant ook daadwerkelijk nodig denkt te hebben. Naar mijn gevoel wordt er te overhaast beslist van beide kanten en vraag me af of dat uiteindelijk (op termijn) het gewenste resultaat zal hebben. Ik ben zelf heel erg benieuwd wat voor soort sollicitanten op deze actie afkomen.

Interessant verhaal, maar inderdaad zoals door vorige reacties al weergegeven.. Puur promotie van Computer Futures. Je zou haast denken dat CF en Computable zakenpartners zijn, gezien het gebrek aan objectieve (negatieve) berichtgeving over deze partij.

Ik doe mijn zaken liever via een nieuwe frisse leuke partij (waarvan ik de naam achterwege laat)
Persoonlijk, adequaat en efficient!

Succes met het vinden van de testanalisten, mij niet gezien ;)

Computer Futures heeft nou niet een geweldige naam in de markt. Als ik bij Ordina zou willen werken, solliciteer ik wel direct.

Opzich een leuk idee..maar nou niet echt persoonlijk als je met zn 10en tegelijk wordt aangenomen..!

Ben benieuwd wat er uit gaat komen..anders zien we de advertenties wel weer verschijnen..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-16T15:56:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.