Nederlander werkt stug door tijdens vakantie

Vakantie

39 procent van de Nederlandse werknemers komt deze zomer niet helemaal tot rust, doordat zij dagelijks tot wel drie uur proberen te werken tijdens hun vakantie. Zelfs 9 procent werkt tijdens de vakantie meer dan drie uur per dag. Dit zijn enkele van de resultaten van het nieuwste Regus-onderzoek, waarbij meer dan 16.000 professionals in meer dan tachtig landen werden ondervraagd.

Nederlandse werknemers nemen niet alleen te veel werk mee op vakantie, velen van hen blijven ook aan hun smartphone en laptop gekluisterd. 18 procent verklaart zelfs dat zij vanaf hun ligbed 'met een paar kleine beperkingen' gewoon doorwerken. Eduard Schaepman, algemeen directeur Regus Nederland, meent dat vakantie niet alleen van cruciaal belang is om banden te versterken en uit te rusten, maar kan ook het verschil maken tussen een gezonde of een afgebrande medewerker. 'Rapporten geven aan dat een gestresste geest de perfecte broedplaats is voor nog meer ongezonde nervositeit en het is dan ook belangrijk dat werknemers zich om de zoveel tijd ontspannen en helemaal weg van kantoor zijn.'

Productiviteit en efficiency

Schaepman vindt dat het tussendoor een paar zaken afhandelen een mislukte poging is om door te werken. 'Het brengt werknemers alleen maar een stap dichter bij een burn-out. Omdat rapporten erop wijzen dat meer dan de helft van de Nederlandse organisaties stress als een belangrijke risicofactor beschouwt, is het hoog tijd dat bedrijven manieren zoeken om hun productiviteit en efficiency te verhogen. Medewerkers hoeven zich dan in hun vrije tijd niet om werk te bekommeren. Zo kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun medewerkers tevreden, gezond en productief blijven. Door meer flexibiliteit in te voeren en werknemers de gelegenheid te geven hun reistijd te verkorten en dichter bij huis te werken, kunnen bedrijven efficiënter worden. Werknemers kunnen zich dan echt ontspannen wanneer zij op vakantie zijn.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De relatie dat "Door meer flexibiliteit in te voeren en werknemers de gelegenheid te geven hun reistijd te verkorten en dichter bij huis te werken" ertoe leidt dat: "Werknemers kunnen zich dan echt ontspannen wanneer zij op vakantie zijn." vraagt om verduidelijking. De drang om in de vakantie door te gaan, komt naar mijn mening meestal niet voort uit deze flexibiliteitsaspecten.

Slimme bedrijven ontmoedigen doorwerken tijdens vakantie. Dat zou de trend moeten worden. Is alles overgedragen? Mooi, dan op vakantie en die laptop thuislaten. Helemaal weg en tot rust komen is essentieel om daarna weer met frisse moed en energie er tegen aan te gaan. Dat is in ieders voordeel, ook van de werkgever.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-12T08:22:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.