Banen weg bij SAP door omslag naar cloud

Bedrijfssoftwareleverancier SAP schrapt wereldwijd ongeveer 2200 banen. Na een banenreductie van soortgelijke omvang in 2014 zet de bedrijfsleiding opnieuw het mes in het personeelsbestand. Dat vertelt personeelsdirecteur Stefan Ries aan persbureau Bloomberg.

De omvang van het aantal banen dat bij SAP wordt geschrapt betreft ongeveer 3 procent van het wereldwijde personeelsbestand. Bij SAP werken wereldwijd ongeveer 74.000 mensen.

Ries stelt dat het bedrijf moet inkrimpen omdat klanten steeds meer software afnemen via internet. Hij licht toe dat clouddienstverlening vraagt om andere competenties van medewerkers Volgens hem is SAP door de ontwikkelingen in de markt gedwongen tot aanpassingen van de eigen organisatie.

De personeelschef van het softwarebedrijf laat weten dat het in de eerste plaats niet om kostenbesparing gaat. Door clouddienstverlening worden de opbrengsten uit licenties over een langere periode uitgesmeerd, bovendien wordt alleen over de daadwerkelijk gebruikte hoeveelheid licenties betaald.

Gedwongen ontslagen

De softwarereus probeert gedwongen ontslagen te vermijden. Personeel dat een baan verliest wordt naar ander werk begeleid. Daarnaast zal medewerkers aangeboden worden om vervroegd met pensioen te gaan en zal de werkgever vertrekregelingen aanbieden. Hoe het schrappen van banen precies wordt verdeeld over de verschillende landenorganisaties is nog niet bekend. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als ik de berichtgeving van Reuters er naast leg, mis ik in dit artikel alleen de nodige informatie. Hier wordt wel heel erg de focus gelegd op het verlies van banen terwijl er aan de andere kant ook weer nieuwe banen gaan ontstaan (weliswaar met andere competenties) om de ontwikkelingen mbt bv. Cloud en Hana Database te kunnen voortzetten. Verzacht het leed voor de betroffenen medewerkers niet, maar geeft een wat betere weergave van de berichtgeving.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-06T10:44:00.000Z Henk Boot